Kao što su neki članovi već napisali, u Beogradu je bila veoma topla noć -u centru je minimalna temp. bila maltene 25C.
Pre sat vremena temp. je bila 27C a trenutno je malo 23C i svakako je prijatnije nego prethodnih dana iako sinoć i noćas nije bilo kiše u Beogradu (uskoro će doći do razvedravanja, videćemo šta donosi ostatak dana -makar je trenutno prijatno).
Što se mene tiče kiša nije ni bila neophodna u Beogradu -znam da se mnogi ne slažu sa ovim ali deluje mi da se na forumu nekako previše "priziva" kiša (pa i neke "ozbiljnije situacije", da ne kažem "nevreme") i u situacijama koje nisu baš "obećavajuće" za Beograd. Ima pojedinaca koji lako "najave" dobru kišu pa potom brzo promene mišljenje i pišu da nema šansi da kiša padne u dužem periodu i tako naizmenično... Meni to ne smeta jer "svoju procenu" ne zasnivam na komentarima koje ovde povremeno čitam, ali ovaj forum prate i ljudi koji se vrlo malo razumeju u prognozu vremena (a forum doživljavaju kao mesto na kojem mogu da nađu kvalitetnu tj. relativno pouzdanu prognozu -to sasvim sigurno znam i drago mi je zbog toga) i kada ovde pročitaju neke komentare u kojima se maltene "tvrdi" da su obilna kiša pa i nevreme sasvim izvesni jer su parameteri "nikad bolji" ... a potom se "tvrdi" da kiše neće biti mesecima, onda su verovatno zbunjeni.
Naravno, neću da ulazim u polemiku sa članovima koji vrlo lako menjaju mišljenje/procenu (čak i češće nego numerički modeli koji zaista često "šaraju" i "lutaju") jer niti imam vremena za to niti mi je to bitno ali kao što je na forumu "dozvoljeno da se piše sve što nije zabranjeno"
-dakle sve vrste "prognoza" i očekivanja od "epskog potopa do višemesečne suše" tako i ja mogu da napišem blagu primedbu/kritiku sa nadom da niko neće biti "iznenadjen i uvredjen".
Pozdrav!