Kakav dan!
Očekivao sam da sve prozuji uz neku simboličnu kišu ali...
Od olujnog severnog vetra, preko još jačeg jugoistočnog u roku od 2 minuta sa vrtlozima prašine po nekoliko metara uvis... do tišine. A onda je krenuo petominutni suv grad veličine jajeta, da bi postepeno kiša dobijala na snazi. Huk od nailazećeg grada je bio... wow! Oko 20tak minuta je padao jak pljusak sporadičnu grmljavinu. Činilo se da je to to. A onda, nakon pola sata gromovi su tukli svakih nekoliko sekundi i usledio je polučasovni monsunski pljusak. Ja se zaista ne sećam da sam video ovoliko kiše.
Kroz kišu je bilo sugradice. Grad je polomio kišomer tako da sam uskraćen za milimetre... Potom je još oko sat vremena padala umerena na momente i jaka kiša, uz jaku grmljavinu.
Najviše štete je bilo u selima severnije od Aleksinca, gde je grad bio mnogo gušći.
Sada je mirno, i konačno sveže. Brda u okolini sva su u izmaglici.
Pokušaću da napravim reportažu sutra, uspeo sam da uslikam par fotografija, ali nije bilo preporučljivo da izlazim dok je pada grad.
A da, "highlight" dana je bio golub koji je sleteo na žicu u trenutku kada je grad počeo da pada. Dobio je udarac od kugle i survao se naniže u spirali, gde ga je dočekao moh gladni mačak! Šteta što nisam usnimio