Najjači današnji intenzitet, nema više sumnje da smo dobili prvu pravu kišu posle mesec dana.
I kod mene to uskoro prelazi 10mm, pravi potop je trenutno.
Draža mi je jedna ovakva kiša, nego da je 5 oluja prošlo!
Ovu poruku vredi sačuvati - konačno si zadovoljan vremenom u Beogradu, količinom kiše ... posle silnog spominjanja "pustinje na Miljakovcu" i tzv. BKR, nerviranja zašto nije bilo neke žestoke akcije u Beogradu prekjuče... odlična kiša te je konačno oraspoložila. Mislim da bi mogao da častiš
i nas koji smo "verovali" da će dobra kiša u Beogradu da padne u junu (imaš moju poruku od prekjuče) a ne tek u sept./oktobru.
Ovo nije nešto sasvim neočekivano, imali smo situacije u kojima u danu kada postoje uslovi za jako nevreme ničega bitnog ne bude u samom Beogradu ali se potom za dan ili dva kiša "pošteno" ispada, kada "dođe" npr. sa istoka-severoistoka (namerno pišem "laički", bez stručnih termina). Neki modeli su ovo dobro "videli", a neki su baš mnogo promašili...
"Kod Vuka" je do sada palo 17mm i relativno brzo će se doći na 20mm (i više) kao što su neki modeli davali još pre par dana...
Verovatno je i na stanici "Vračar" slično -ova kiša relativno ravnomerno pada na širem području.