Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2018 - III dekada  (Pročitano 44504 puta)

Van mreže Kisni oblak

• **
  • Starost: 40
  • Vooolim kisu
Odg: Jun 2018 - III dekada
« Odgovor #740 poslato: 29. Jun 2018. u 23:50 »
U Zemunu danas, takoreci nista od kise a kod mene opet bile poplave...

Van mreže zec

« Odgovor #741 poslato: 29. Jun 2018. u 23:52 »
Ne kažem konkretno za tebe, već uopšteno.
Pratim vreme širom Srbije od kada je počela konvektivna sezona, i više puta je bilo ovakve kiše u delovima Vojvodine, pogotovo onda kada su bile sporopokretne oluje uz visoke PW vrednosti.

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #742 poslato: 30. Jun 2018. u 00:04 »
@Gagi_bg
Sve si lepo rekao.I ja gledam moje kulture iz dana u dan i sve gore izgledaju.Moze samo da nas spase jace otopljenje uz MALU vlaznost vazduha.U suprotnom ode sve.Iako u mom kraju nije pala ogromna kolicina padavina u junu ( verujem oko 60-80 litara ) vlage ima na pretek.Sreca u prognoze za naredne dane.Ne bi trebalo biti vise kise.Mozda jos nesto sutra i to bi bilo to.VALJDA !
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže Gagi_Bg

• *
« Odgovor #743 poslato: 30. Jun 2018. u 00:21 »
Ozbiljno je ovo izgledalo nad Suboticom  :O

https://www.instagram.com/p/BknaTDTnr7p/?taken-by=hepocube

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #744 poslato: 30. Jun 2018. u 00:33 »
Strašno u NS beše danas. Još u ranim popodnevnim satima se moglo naslutiti da se mogla očekivati provala oblaka kakva se desila. Vlaznost vazduha nakon razvedravanja je skočila do nebesa.. Retko se zaista desi da se znojiš uz prohladno vreme dok sediš u bašti kafića.. Čim je sunce popodne ogrejalo kumulusi su krenuli u nebesa i počelo je opasno da se sprema. U jednom trenutku posle nekoliko epskih izliva vodurine sa neba pao je mrak a intenzitet kise bih poredio sa prosipanjem pune kofe vode. Taj najveći pljusak sam dočekao na klisi. Stao sam na obližnju benzisku stanicu u blizini najlon pijace i čekao da prođe da bih posle sat i po kada sam konačno krenuo sa BS uvideo da je klisa odsečena jer je obližnji podvožnjak bio pod vodom sa sve 3 4 automobila kojima su samo krovovi vireli iz vode. Usledila je duga obilazna vožnja da bi se konačno stiglo do Telepa. Primetno je da je na Telepu pala mnogo manja kolicina kiše tako da se slažem sa kolegama da je sever prošao mnogo gore. Sve u svemu vrlo slično kao te 2015te koju pominje Zec s tim da je tada i Telep bio potopljen. Moram da primetim da je NS postao vrlo zaj..an jer ili fali kiše ili je ima previše..nekako se ta sredina izgubila u poslednje vreme.

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #745 poslato: 30. Jun 2018. u 01:00 »
Nisam obracao paznju na radar, pa me iznenadi pljusak.

RHMZ

Edit: Kratkotrajna tura, AMS Kotez je uhvatila 2mm.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2018. u 01:17 skomimaster »

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #746 poslato: 30. Jun 2018. u 01:54 »
У почетку лагани пљусак а затим краткотрајни умерен пљусак крупних капи.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #747 poslato: 30. Jun 2018. u 01:57 »
 :( :( :(
Samo da se oglasim. Vanredno stanje. Ne samo u opstini..
Pretrpeo sam KATASTROFU. Recica se izlila, napravila haos. Metar ipo vode u kuci bio. Strahovit poplavni talas -_- U roku od 5 minuta sve ono sto se sticalo godinama je nestalo  :( Sve kuce u mom okruzenju su poplavljene.. Srecom imam sprat pa imamo gde da spavamo.. Donji sprat u mulju i blatu :( Cistimo, Borimo se. Tuga jad i beda moje kolege
I opet pljusak. Doklee vise
Struje nemamo od 7 sati.. pratili smo svo vreme nivo reke i nista slutilo nije da ce se sve ovako zavrsiti,Bukvalno je bujica u 5 minuta podigla nivo preko 3 metra, stigao sam samo psa da odvezem, i nesto tehnike na sprat, sve ostalo je unisteno,plac,sprat bukvalno sve.. Trebace mi mesec dana da se vratim kako je bilo.. Stres i.ostalo da ne spominjem
« Poslednja izmena: 30. Jun 2018. u 02:14 risbo gr »

Van mreže Bart

« Odgovor #748 poslato: 30. Jun 2018. u 02:44 »
 ^^ Nazalost toga smo se plasili posle ovakvog dana, stvarno je previse kise palo u nekim delovima... Vidim bilo malopre jos kise tu kod Bg-a valjda vas sutra sve promasi... Trenutno je strujanje cisto severno a sutra je severozapadno...

Ovde povremeno ugusti kisa ali nista posebno... Ceo dan iz praznog radara ili sasvim slabih odraza pada...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #749 poslato: 30. Jun 2018. u 03:12 »
Краткотрајни пљусак поново.

Борисе, надам се да се ситуацина поправила код тебе. :(
Прочитао сам да је бујица однела део Смедеревског пута и још неке мостиће..

Van mreže risbo gr

« Odgovor #750 poslato: 30. Jun 2018. u 03:24 »
Voda se povukla. Ali ostao je haos. Ogromnu stetu sam pretrpeo. Ceo prvi sprat mi neupotrebljiv za zivot. Sve je u mulju i blatu.. Frizideri,zamrzivaci, namestaj, tehnika.. Cistio sam do sad, pa ujutru sve ispocetka   :(

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #751 poslato: 30. Jun 2018. u 03:35 »
Borise baš mi je žao što ti se sve to izdešavalo, kao i tvojim komšijama.  :(
Nažalost negde je moralo biti veće štete uzimajući u obzir koliko je kiše palo... Nadam se da ćete se brzo oporaviti od ovoga i da će na kraju šteta biti što je manja moguća. Evo na B92 iz Grocke (Begaljica) bujica odnela most:           

https://www.b92.net/info/vesti/index.phpyyyy=2018&mm=06&dd=30&nav_category=12&nav_id=1412881

Van mreže dejca

« Odgovor #752 poslato: 30. Jun 2018. u 07:12 »
Nocas i u Leskovcu u nekoliko navrata vrlo jaki pljuskovi koji se cudno nisu videli na radaru. Trenutno i sada pada ali slaba kisa. Do sinoc bilo 18 litara, nocas je palo mozda jos toliko.
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #753 poslato: 30. Jun 2018. u 08:08 »
Oblacno sa kisom, lepo je bilo prijatno sveze, ali preterano mng kise je palo...
Od sinoc bez prestanka se smenjuju pljuskovi sa maglom, palo je preko 40mm i kisomer preliva :O
T 15C

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #754 poslato: 30. Jun 2018. u 08:22 »
Idealno za šta? Travu? Korov? Komarce? Vlaga u vazduhu je u prethodna 2 meseca napravila haos u kvalitetu svega zasađenog. Bolesti na biljkama tek će da izađu na videlo i na procenu. A kiša koja već 15 dana nemilice natapa i problemi koje pravi, tek su posebna priča. Ja sam borovnicu jedva obrao, a ljudi sa pšenicom su trenutno u najvećem problemu oko žetve.
O bujicama koje su danas pravile probleme da ne govorim.

Ne znam šta očekivati sutra, ali se nadam da neće biti potopa i intenziteta kao danas. S obzirom na stanje zasićenosti zemljišta posle ovog danas, sutra bi tek moglo da bude problema.
Jasno da iz tog ugla je previše i meni bi bilo. Ali ovde je sasvim druga priča, u delovima gde nije bilo pljuskova pre 2 nedelje zemljište je od svega ovog delimično vlažno, naravno sve biljke lepo napreduju, zbog hladnijeg vremena ali ovde bi još jedna kiša od 20-30mm bila idealna. Činjenica da je ovde mesečna količina za 15-20mm manje od mesečnog proseka, a u nekim delovoma i svega polovina proseka.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #755 poslato: 30. Jun 2018. u 08:31 »
Zajedno sa još jednim kratkotrajnim pljuskom u toku noći, ukupna 24h količina padavina na stanici Beograd - Vračar jutros u 06UTC je iznosila 45.0mm. To je najveća dnevna količina padavina još od 27. jula 2014. kada je zabeleženo 62.5mm na istoj lokaciji. Generalno se dnevne količine padavina od preko 40mm mogu smatrati ekstremom u ovoj oblasti.
Zajedno sa tom jučerašnjom ekstremnom kišom, ukupna količina padavina ovog juna je debelo preskočila prosek i iznosi 122.5mm. Jedna zanimljivost je da je praktično sva kiša ovog juna došla iz severnog kvadranta, tj. iz pravca od NW preko N do NE. Toliko o teorijama da obilna kiša može da dođe samo sa jugozapada.
Padavine koje danas budu zabeležene (ukoliko ih bude) će se računati za jul. Iskreno se nadam da će nas zaobići sve danas.

Risbo, baš mi je žao što čujem takve vesti.  :( Nadam se da će se situacija što pre normalizovati.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže COJA

• **
« Odgovor #756 poslato: 30. Jun 2018. u 08:39 »
Pao je novi rekord, Gradiste 257 mm u lipnju --> +321 % od prosjeka (prijasnji je bio 215 mm iz 2010.)

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #757 poslato: 30. Jun 2018. u 08:58 »
Sve više vedrine, ne samo u Bg-u već i u većem delu zemlje.

Ipak je došla "naplata" dole kući. Oko 4h krenula da pada, da bi oko 5h usledio pravi monsun. Ukupno 14,1mm. Trenutno oblačno i suvo.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #758 poslato: 30. Jun 2018. u 09:07 »
Risbo, kakva havarija, bas mi je zao. Treba sanirati stetu sad...  :(

Kod mene je nocas kratkotrajan pljusak doneo 2.4mm, time je jun na 88.8mm (dobro slaganje s AMS Kotez koja meri 88.1mm). Zemljiste je dobro natopljeno, padavine su lepo dekadno rasporedjene u toku meseca (21.3mm + 33.2mm + 34.3mm) , tako da je moj kraj imao srece pre svega, imajuci u vidu nedavne potope u okolini (Pancevo, Vrsac, Novi Sad, delovi Beograda i okoline...).

Smenjuju se sunce i oblaci, zbog jakih visinskih strujanja oblaci se brzo krecu, Takt 22.6C. 

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #759 poslato: 30. Jun 2018. u 09:14 »
Risbo baš mi je žao, nadam se da ćeš brzo da saniraš nastalu štetu i da se vratiš u normalu.

Kod mene od ovog ciklona 24.6mm raspoređenih na 5 dana. Možda jedno od retkih mesta gde mesec završava sa padavinama malo ispod proseka. Sada konačno sunce, a temperatura je već 21.4C. Videćemo šta donosi popodne, mada bolje je da ne pada ništa.