Miki razumem za petak i hvala na objašnjenju. Šta očekivati u subotu, nedelju, ponedeljak, utorak i sredu po trenutnim izlazima modela? Pitao sam Zeca, ali Zec neće da mi odgovori ili je ona poruka obrisana u kojoj ga pitam, pa nije video. Nek odgovori ko stigne. Jbg svi ti dani ne odstupaju od prognoze za sedam dana, a nekad se zapne priča o 380+h što je za drugu podkategoriju. Buni me tip padavina. Ličli mi na natapaču subota/nedelja, a akcija se seli na jug i na istok. Medjutim ima li u subotu šanse za konvektivne padavine još pre podne na zapadu? Nedelja mi uopšte nije jasna. Ponedeljak još nejasniji. U utorak kao da se sprema neki novi front, ali možda samo kiša bez nestabilnosti u sklopu fronta sa severozapada? Sreda razvedravanje i možda nestabilnosti prilikom razvedravanja negde? Jesam li bar blizu? Šta nas to toliko remeti da nema stabilizacije ni posle otopljenja? Jel ona ista visulja oko koje sam se sprdao pre par sati ili novi greben iznad Norveske. Nad Britanijom i Atlantikom je stabilna atmosfera. Ja bi pre rekao da je ciklon izmedju Rusije i Ukrajine koje su od 2014-e U RATU.
Mozda Englezi ratuju klimatski sa Rusima da bude kod njih ruzno vreme za MUNDIJAL kad ne smeju vojno i politicki?
Ko zna kakvo je vreme tamo u sred tog dugoziveceg ciklona. Ali ta visulja se bas dugo brate odrza i opet nas kaci.
Zec je imao dobra objasnjenja, Mile, Milosh. Ovaj ciklon baš dugo je opstao i podseća na one krštene od strane Hrvata 2009-e i 2010-e baš negde u ovo doba
Kamila i
Gertruda. Sećam se ko da je juče bilo iako tad nisam bio član foruma.
Nek pishu onda u temi
Klima.