Kod mene od proslog Petka( potopa) kap kise nije palo sto mi ide na ruku da saniramo stetu.. Dvoriste smo vecim delom ocistili, i u vise navrata dezinfikovali, ali za prvi sprat treba vise vremena da se isusi vlaga pa da zapocnemo renoviranje *_*
Ne prizeljkujem obilne padavine, eventualno par mm da spere prljavstinu sa drveca i trave..
Prosli Petak bi uporedio sa nekim akcionim filmom kada pred neko unistenje krene stoperica da radi a vreme curi brze nego ikad. Onaj osecaj kada bi hteo sve da spasiš ali ne moćan si pred vodenom stihijom i Bozjom voljom.. Bilo ne ponovilo se Nikad!
Voda se prostirala cak do crvene linije( ulice) pa do 10m iza nasih kuća.. U sirini od preko 100m sto se NIKADA od kad pamte stariji mestani nije desilo.
A ne bi se ni desilo da nije presudio ljudski faktor- tacnije covek koji je napravio nelegalno betonski most u obliku slova V i suzio recno korito i pritom digao zid od 4-5m bez ikakvih dozvola tj nelegalno i to na vodoprivredinom zemljištu, a od nas napravio bazen iliti jezero. Ugrozio preko 10 kuca i tako to u nekoj fijoci stoji vec 5 godina a nista niko ne preduzima.
Ako nista ne preduzmu nadlezni organi ,moracemo i put da blokiramo.
Stoga cu i ovde da zamolim, ako iko od kolega ima bilo kakve veze sa nekom institucijom u gradu, gradjevinskom inspekcijom ili Vodoprivredom, da mi se javi ovde.. Pišemo vec peticiju i skupicemo dosta potpisa - jer ovo od proslog Petka moze opet da se ponovi sa nekim novim obilnim pljuskom. Unapred hvala