Лепе слике Профи
Hvala
Za slike sam zaista amater (za razliku od tebe -tvoje "fotke" su uvek odlične) ali i priroda je same sve "odradila" pa je na meni bilo samo da "škljocnem".
Kod "Vuka" je od 14h konstatno čuje grmljavina sa severa-severozapada ali padavine nije bilo a i trenutno oblaci iznad ovog dela grada ne izgledaju "opasno" (da upotrebim termin koji je svima jasan) kao npr. samo 5-6 severno-severozapadno odavde.
Deluje mi da samo 4-5km severno (čim se pređe na levu obalu Dunava) ima bitnih padavina -imam dobar pogled na tu stranu i oblak se maltene nije "mrdnuo" odatle. Te padavine i razvoj koji je "tako blizu a tako daleko", su ipak bili "korisni" -ovde je temp. uz NNW vetar opala na 23.7C (današnji maksimum je ovde bio 28.6C, sve je u skladu sa onim što sam pre 4-5 dana napisao o produženju perioda sa Tmax ispod 30.0C ovog jula u centru Beograda).
Neki modeli su dosta dobro predvideli razvoje rano popodne na širem području Beograda -naravno da globalni modeli ne mogu da "pogode" tačnu lokaciju (ni količinu, koja je negde drastično veća od očekivane -gledajući oblak koji mi deluje kao da se "ukopao" iznad Borče, čini mi se kao da je tamo palo 30-40mm -OK, preterujem ali sigurno je bilo obilnih padavina) ali ono što sam video na kartama je ukazivalo na moguće pljuskove negde na širem području Beograda (i neke automatske prognoze su jasno davale mogućnost za lokalne pljuskove sa grmljavinom na području Beograda -i to baš u ranim popodnevnim satima).
Edit 15.10h: Vreme je za praćenje tenisa a ne vremenskih prilika oko Beograda