Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nekoliko tura pljuskova sa grmljavinom na putu Bratunac - Valjevo 01. 09. 2018.  (Pročitano 18922 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
I kao što sam obećao, od 16 dana boravka u BiH zadnji dan je bio najinteresantniji onda kad predjoh u Srbiju i u Ljuboviju. Posle jako toplog i sparnog dana sa 32C i vedrine u BiH, prema Srbiji je počeo nicati razvoj oko 18h koji nisam shvatio za ozbiljno. Čim sam prešao Drinu iz BiH u Srbiju i krenuo ka Ljuboviji 3km od mosta razvoj se uozbiljio i nastala je duga istočno od Ljubovije. Skrenuli smo levo od motela ka Valjevu i Peckoj preko prevoja Proslop u sklopu Sokolskih planina. Čitavih 11km me duga čekala koliko ima od Ljubovije do uspona na Proslop.

Posle 1-2km uspona morali smo da se zaustavimo jer se stvar uozbiljila da sklonimo klavijaturu sa krova. Moj cale je sklonio sa krova klavijaturu, a ja otisao da šiškim u provaliju i kanjom reke Ljubovidje. Malo sam usput fotkao ovaj predivan prizor kao da duga izvire iz onog brda. :grin:

Onda je opalio grom i morali smo stvari ubrzati. Znao sam da ćemo do vrha Proslopa ući u kišnu zavesu. Ćale se našalio: "Hoće izgubiti glavu zbog oblaka. Ili će ga ubiti grom ili će upasti u provaliju". ::)

Čim smo prošli tunel počinje kiša.

Penjemo se na vrh Proslopa, a kišne zavese nas čekaju uz povremene munje na granici sela Carina i Skadar čijom granicom ide regionalni put Ljubovija-Pecka-Osečina.

Sam vrh puta Proslopa 927m. Levo vrh Sokolskih planina 973m. Grom opalio desno u vrh brda i selo Skadar i puklo ko bomba prema Tisoviku rudniku žive. Culo se i u autu. :oboze: Kreće totalni pljusak sa druge strane Proslopa dok je levo selo Carina u koje se spuštamo.

Čim smo sišli sa Proslopa u Pecku bilo je suvo, a onda smo skrenuli levo prema planini i prevoju Iva ka Valjevu. Usledio je snažan pljusak pri izlasku iz Pecke i pratio nas do uspona na Ivu u selu Dragodol. Na ovom usponu se vidi pogled na Sokolske planine i kišne zavese koje nas prate i gromove koji tuku u brda i kreću se ka Osečini.

Ovde se vidi da razvoja ima još i da do Valjeva će biti interesantno. :D

Nakovnji i novi razvoji prema Valjevu, Osečini i Koceljevi. Zapadna Srbija luduje. :comeon:

Nakovanj tačno iznad delova Valjeva i Kolubarske kotline. Vidi se sevanje sa vrha Ive 627m. Noću se iz sela Lopatanj vide odavde svetla gradova Osečine, Koceljeve i naravno Valjeva na nekih 30km. :)

Desno ka Povlenu i Maljenu zamislite nema ništa značajno što je paradox za ovu sezonu. :grin:

Još veći paradox su Medvednik, Jablanik i Povlen iznad kojih je bilo skroz vedro. :whistling: :laught:

Kad smo sišli sa Ive u selo Stave pogled na snažan razvoj prema severu i Koceljevi iz kog je sevalo.

Levo pogled na zapad i razvoj sa Sokolskih planina i Ive stiže u selu Bobova, ali mi bežimo ka Valjevu.

Do sela Pričević i izlaska na magistralu Valjevo - Loznica ništa nije bilo i ostalo nam još 15km do Valjeva i pred Valjevom u selu Zlatarić vidi se da je bio potop. Na ulasku u grad ulice su sve suvlje osim u krajnje zapadnim delovima grada. Videlo je se sevanje prema severu dok dodjoh do kuće na nekih 3km od centra prema istoku magistralom Valjevo - Beograd. U BiH je bilo nekoliko dana sa grmljavinom od 17-og avgusta do 1-og septembra. Ali ništa naročito. Bilo je sevanje, 19-og uveče, grmljavina jedna 20-og, malo ozbiljnija grmljavina 24-og u Krasanpolju i 25-og u Bratuncu (U Valjevu mi stric javio da je taj dan bilo nevreme sa gradom u Valjevu peti put ove godine) i taj dan su tukli gromovi prema Ljuboviji i videlo se sve, ali sam bio na groblju baki za 40 dana i nije bila prilika da slikam, 26-og uz hladni front i nagli pad temperature je bilo pljuskova i grmljavine uveče uz mešavinu slojaste i neinteresantne oblačnosti, 30-og za bakinu daću kad se sve završilo i vratio sam se u selo 7km niz Drinu prema Zvorniku i 31-og prema jugu se videlo iz sela sevanje iz dobrih razvoja. Ipak je 1. septembar bio najzanimljiviji meni zbog mnogo različitih lokacija. :)

Van mreže mareeram

Odg: Nekoliko tura pljuskova sa grmljavinom na putu Bratunac - Valjevo 01. 09. 2018.
« Odgovor #1 poslato: 03. Septembar 2018. u 23:29 »
Super Stefane, bas je zanimljivo! :comeon:

Jel to mislis na onaj Lasta Motel u Ljuboviji?

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
Odg: Nekoliko tura pljuskova sa grmljavinom na putu Bratunac - Valjevo 01. 09. 2018.
« Odgovor #2 poslato: 03. Septembar 2018. u 23:57 »
Taman se udubio u pricu kad ono kraj  :)
Dobra prica za jos bolju i bolji utisak nabavi neku bolju kameru da bi slike bile jos bolje  :tu:
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #3 poslato: 04. Septembar 2018. u 00:28 »
Super Stefane, bas je zanimljivo! :comeon:

Jel to mislis na onaj Lasta Motel u Ljuboviji?
Da druže pri skretnici u centar Ljubovije i za Valjevo. :D

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #4 poslato: 04. Septembar 2018. u 00:31 »
Taman se udubio u pricu kad ono kraj  :)
Dobra prica za jos bolju i bolji utisak nabavi neku bolju kameru da bi slike bile jos bolje  :tu:
Hoću, ali sad nisam u prilici i uskoro ide kraj sezone. Nadam se da ću nabaviti za sledeću. ;)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #5 poslato: 04. Septembar 2018. u 00:34 »
Koji fotoaparat si koristio? , mislim da je zreo za penziju u 2019 godini :)

Van mreže mareeram

« Odgovor #6 poslato: 04. Septembar 2018. u 00:37 »
Pa dobro bre majku mu, sto ste navalili, aparat za penziju pa za penziju.... :D
Rekao je vec par puta da i sam zeli bolju kameru, ali sad nije u prilici, da ce nabavii prvom prilikom.. :grin: :)
Nije sve ni u kvalitetu slike..

Van mreže Darko_9

« Odgovor #7 poslato: 04. Septembar 2018. u 00:41 »
Aparat nije toliko los , slike danju su poprilicno ciste , kad se slika predvece(ili pri oblacnom vremenu) onda su malo mutne.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #8 poslato: 04. Septembar 2018. u 12:26 »
Koji fotoaparat si koristio? , mislim da je zreo za penziju u 2019 godini :)
Da je bar aparat nego ajfon. Aparat je crkao 6-og maja na sedmu godišnjicu mog članstva na forumu. :(

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #9 poslato: 04. Septembar 2018. u 12:31 »
Pa dobro bre majku mu, sto ste navalili, aparat za penziju pa za penziju.... :D
Rekao je vec par puta da i sam zeli bolju kameru, ali sad nije u prilici, da ce nabavii prvom prilikom.. :grin: :)
Nije sve ni u kvalitetu slike..
Problem je predveče, ali zec me napao u jednom komentaru po tom pitanju na vrlo vulgaran način i agresivan te od tad tog člana uprkos svom znanju više ne konstatujem ni 5%. Obrisani su nam komentari zbog prepucavanja i narušavanja pravila foruma baš o tome je bilo reči. Bilo mi krivo tad, ali sad me zabole šta će ko da misli. Ja šaljem dok imam šta da šaljem i razloga za to. ::)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #10 poslato: 04. Septembar 2018. u 12:32 »
Aparat nije toliko los , slike danju su poprilicno ciste , kad se slika predvece(ili pri oblacnom vremenu) onda su malo mutne.
Ajfon je to, ali za munje i nije bio tako loš. Najlošije su slike negde posle 18h-20h kad su nestabilnosti najjače. Sada se i dan skraćuje.