Ljudi, ne zamerite na dopunama, jako mi je neprijatno zbog toga. Pišem decidirano jer sam veliki perfekcionista, a to ume da bude loše po mene... Na aerodromu u Vršcu je jutros Tmin iznosila čak 22,0ºC. Inače, noćas su na ovoj stanici zabeleženi udari vetra povremeno bili orkanske jačine (preko 90km/h), a najjači je dostigao čak 119km/h ili 33m/s! Divim se ljudima koji tamo žive.
Na stanici u Loznici zvanično se do 7h akumuliralo 10,7mm, a nakon toga, verujem, dovoljno da se "zaokruži" na "lepih" 11mm. Beograd nije te "sreće" ovoga puta i treba biti zadovoljan ako "izvučemo" i merljive padavine iz ove situacije. "Dobra" kiša će pasti i u Kolubarskom okrugu i na jugozapadu zemlje, a tu pre svega mislim na Zlatiborski okrug, kao i na području Metohije.
U Beogradu pretežno oblačno, vetrovito i toplo jutro. Oko pola osam je palo nekoliko krušpnijih kapi kiše/m². Umeren i jak, jugoistočni vetar (najjači udar vetra je na stanici u centru grada iznosio ~58km/h ili 16m/s) je oslabio, pa sada duva slabim i umerenim intenzitetom. Najniža temperatura je na obe stanice iznosila 19,6ºC, no sada (8.30h) je prema AMS Vračar 21,1ºC. Pritisak je u manjem porastu i iznosi (AMS Vračar) ~997hPa (svedeno na nivo mora ~1012hPa). Vidljivost je veoma dobra.
Dopuna:
AMS u Loznici je zabeležila 0,7mm u periodu od 7-8h, tako da je tamo ukupno palo 11,4mm.
Po AMS Zlatibor u istom periodu (dakle, od 7-8h) čak 8,1mm.
U Beogradu već petnaestak minuta pada slaba kiša krupnijih kapi, dovoljno za merljivu količinu.
S obzirom da pišem o aktuelnom vremenu, dok otkucam poruku do kraja ista s početka zastari, pa moram da je ažuriram, tj. ponovo pišem parametre, satnice...