Osetno topliji dan u Beogradu. Nakon pretežno oblačnog jutra, u toku prepodneva je došlo do ravedravanja sa zapada, da bi sredinom dana i posle podne bilo sunčano uz kristalno plavo nebo, bez ijednog oblaka. Krajem dana, posle 16h, sa zapada dolazi do ponovnog umerenog naoblačenja. Vetar je bio slab, promenljiv (pre podne uglavnom južni i jugozapadni, a posle podne jugoistočni). Najniža temperatura je na stanici na Vračaru iznosila 8,8ºC, a najviša dnevna ~21ºC. Pritisak ju jutros imao tendenciju manjeg porasta, potom je do sredine dana stagnirao sa manjim oscilacijama, da bi popodne bio u umerenom padu. Sveden na nivo mora, najviši je bio oko 10-11h i iznosio ~1017hPa, a najniži u ovim trenucima sa vrednošću od ~1013hPa. Vidljivost je tokom celog dana veoma dobra.
Sada je pretežno oblačno i prijatno toplo oktobarsko veče uz slab, jugoistočni vetar. Temperatura (19.00h) iznosi tačno 17ºC prema AMS Vračar.
Srednja brzina jugozapadnog vetra na AMS Sjenica je u poslednjem satu (dakle, poslednjih 60 minuta) bila 5,5m/s, sa najjačim udarom malo iznad 10m/s. Pratim pomno brzinu vetra na specifičnim stanicama s obzirom da sam malo preterao sa prognoziranom brzinom u jutrošnjem upozorenju (pre svega mislim na lokacije u nižim predelima za sutrašnji dan
), a to mi je bilo jasno čim sam došao iz škole i detaljnije se "upoznao" sa prognostičkim materijalom.