Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2018  (Pročitano 59383 puta)

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
Odg: Novembar 2018
« Odgovor #100 poslato: 17. Novembar 2018. u 12:37 »
Mene uopste ne bi iznenadilo da i Ns i Bg osvanu sa sneznim pokrivacem u ponedeljak,tajming padavina odlican,tempa po visini nije problematicna,ako bude jak intenzitet bez problema je to sneg,mozda jedino topla podloga bude pravila problem

Ostaje zal sto ovih 20tak mm pada uglavnom u obliku hladne kise(najgore pojave u meteorologiji po meni),ali ajde progutacu,jer nije bilo odavno dobre kise a i jos je rano za sneg

No,to ne menja cinjenicu da smo uspeli da od ovog Skandi Islandskog anticiklona izvucemo najmanje zimskii scenario u trecoj dekadi :morning:,pitanje hocemo li jos imati na zimu ovako lepih blokova
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #101 poslato: 17. Novembar 2018. u 13:01 »
Da li moze neko da mi objasni koje modele je pratio onaj Marko Cubrilo sto je na fejsbuku napisao da nas sutra ocekuje slabe padavine,a u ponedeljak kisa ispod 500mnv??? Odakle mu te informacije kad vi ovde pisete suportno,ko je u pravu?

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #102 poslato: 17. Novembar 2018. u 13:56 »
Obe strane tajming  i intezitet padavina mogu lako da odvuku u oba pravca.Nesto izmedju je takodje moguce.Najrealnija prognoza je bice padavina i videcemo.Mislim da negde sutra mozemo reci ko je pravu .Btw ovo se odnosi na BG /Ns .Timocka krajna itd dobice sneg sigurno.

Van mreže Dane84

• *
  • Starost: 40
  • Zima u dusi,Sibir u srcu.
« Odgovor #103 poslato: 17. Novembar 2018. u 14:26 »
U pravu je Marko Čubrilo,tanka je linija izmedju kise i snega,ali po pravilu kod ovakvih situacija,uvek je to ladna kisa,u vecini slucajeva,to sto bude snega u nizim predelima otopice se u toku dana,nazalost,sto rece moj stari drug Ciklon, i Diktator najvise mrzim tu ladnu jesenju kisu na +1C +3C...Inace  Marko Čubrilo je moj kolega profesor u Gimnaziji u Novom Sadu,i izvrstan sto se ove nase meteoroogije tice,ali i surovo realan.
Zima u dusi,Sibir u srcu.

• **
« Odgovor #104 poslato: 17. Novembar 2018. u 14:50 »
Pratim ga i ja ume on i da pogresi ponekad i zesce i veoma je oprezan .Sustina je u inteziteu padavina.Neke jace padavine bi spustile sneznu granicu u pravom tajmingu.
Licno mislim da kako sada stoje stvari pre padala susnezica posle ponoci i pre podne  nego i kisa i sneg.Sa izuzetkom Fruske Gore i Vrsackog brda gde bi padao sneg ..Ali ko zna .Sutra cemo znati vise a mozda morati i da vidimo.Obavesticu Novosadjane ako pocne sneg gore ..Sto ranije javim vece su sanse gradu  ...Mada ume da kod mene padne sneg u gradu kisa sa malo ili nimalo susnezice. :confused:
« Poslednja izmena: 17. Novembar 2018. u 15:07 popovica novi sad 1 »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #105 poslato: 17. Novembar 2018. u 14:54 »
Fruska gora i Avala recimo to je druga prica tamo ima vece sanse za sneg u noci nedelja na ponedeljak , a Timocka Krajina EC vidi damo ledene dane skoro od utorka pa na dalje.

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #106 poslato: 17. Novembar 2018. u 15:06 »
Javljaj Popovica  sto pre to bolje,jos u toku noci na ponedeljak

Inace nisam ja siguran da ce Timocka krajina ista bolje od Bga  pa i Nsa proci,okej bice u noci na ponedeljak sigurno  pojave snega,ali bice i ovde uz jace padavine,a utorak sreda im probija i  plus po visini,pa ce biti svacega tamo,ali cistog snega najmanje,naravno morao bi sad pogledati tempe po svim slojevima tamo da bi bio potpuno siguran jer ce biti inverzije

Van mreže Bart

« Odgovor #107 poslato: 17. Novembar 2018. u 17:15 »
Diktatore malo bolje prouci karte pre nego sto pises za Timocku krajinu...

Cini mi se kako se priblizava promena karte sve bolje izgledaju... Bar sto se tice padavina...Sto se tice snega ocekujem pahulje sto da ne a vec pokrivac tesko za predele van Timocke krajine ali isto sto da ne...  :)
Cekamo ec on mi je pouzdaniji a i Svajcarac za visinu snega...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #108 poslato: 17. Novembar 2018. u 17:27 »
Video sam Barte taj baloncic hladnijeg vazduha kod njih ne brini :morning:,al mi je nekako nesiguran,mali,i na Ecovoj karti ne mogu da ga zumiram da vidim tacno gde je,ako su po ostalim slojevima okej,moglo bi da snezi,ali i ne mora da znaci,nisam 100% ubedjen bice mesanja siguran sam

Gfs 12z samo potvrdjuje da treba ocekivati susnwzicu i sneg u celoj Srbiji u noci izmedju nedelje i ponedeljka,5-6mm bi moralo da padne

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #109 poslato: 17. Novembar 2018. u 18:14 »
Javiće se valjda još neko iz mog kraja (Medo), ali ja verujem da pokrivača komotno može biti ovde.

Padavine jesu ubrzane, ali verovatno će i oblaci brzo stići pa će temperatura biti pod kontrolom. Plus, tačka rose se drži reklo bi se oko negativne nule, pa bi uz malo jače padavine i bez značajnog vetra (kao što se i daje) temperatura lako opala.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Bart

« Odgovor #110 poslato: 17. Novembar 2018. u 18:52 »
Diktatore kazem da ne uporedjujes sa NS  :)

Nego iznenadi me ovo... Ima negativnih stvari tipa temperatura, zatim nedovoljno ohladjena podloga... Ali tajming padavina odlican...

Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #111 poslato: 17. Novembar 2018. u 19:32 »
Javiće se valjda još neko iz mog kraja (Medo), ali ja verujem da pokrivača komotno može biti ovde.

Padavine jesu ubrzane, ali verovatno će i oblaci brzo stići pa će temperatura biti pod kontrolom. Plus, tačka rose se drži reklo bi se oko negativne nule, pa bi uz malo jače padavine i bez značajnog vetra (kao što se i daje) temperatura lako opala.

Реко, ајд да видим вечерашњи EC па да се огласим, поприлично је добар, сутра у право време крећу падавине око 20 h, па све до ујутру, температурно је повољнији, па можда уз мало среће, током ноћи може бити и негативне нуле, нема шта, поприлично сам сигуран у први покривач ове сезоне.  :tu:

Рекло би се на време.

Van mreže Rajkovo

• *
  • Starost: 38
    • rajkovo.rs
« Odgovor #112 poslato: 17. Novembar 2018. u 20:20 »
u majdanpeku susnezica trenutno ,gore iznad 600 mnv polako se formira snezni pokrivac...ali po radaru reklo bi se da ce to ubrzo da prestane,-2c je taman do sutrasnjih padavina ima da ohladi dovoljno da ce se sigurno formirati snezni pokrivac i u nizim delovima grada .

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #113 poslato: 17. Novembar 2018. u 21:40 »
Svidja mi se vecerasnji Ec(za moj kraj),padavine bi krenule sutra po padanju mraka i nastavile bi se tokom noci do jutra,palo bi 7-8mm nadajmo se uglavnom susnezice i snega(ali bi u pocetku bilo malo kise sigurno)

A one padavine za utorak u sredu su desetkovane,ostalo 4-5mm,sto je odlicno jer bi to uglavnom bila hladna kisa

Za dalje vracamo se u standardni ritam,tempe iznad proseka bar tako za sada izgleda

Zato juznjaci ce da dobiju mnogo kise sledece nedelje

• **
« Odgovor #114 poslato: 17. Novembar 2018. u 23:49 »
Uzasno je nezahvalno dati    procenu za sutra .
Preliminarno misljenje moje je ovo .Sutra ce sneg se zadrzti na Fruskoj Gori definitivno  visina je upitna i zavisi od padavina ..Snezna granica zadrzavanja zavisi  i od visine ali i  ruze vetrova 250-350 m ..
Svidja mi se pravci vetra za mene konkretno posto bi vetar isao preko predela preko 400 m nadmorske visine to bi meni donelo zadrzavanje snega i izbegao bi balon toplijeg vazduha iz doline.
Sneg ce pasti uz malo srece a kolicina je upitna  i zavisi od padavina .

Vetar je nepovoljan po Novi Sad nema  velike sanse da stvori balon hladnoce ispred grada sto ume Fruska Gora da uradi ponekad.

Sutra cemo biti pametniji pred padavine i ovo je samo prelimnarno misljenje sutra cemo znati  .Da ce biti pahulja u gradu verujem nekog sneznog pokrivaca i da zabeli sem visi delovi kamenice iskreno neverujem nije iskljuceno.

Van mreže Bart

« Odgovor #115 poslato: 18. Novembar 2018. u 09:12 »
Lepo  :comeon:
Do 25.09. 385.7mm

• **
« Odgovor #116 poslato: 18. Novembar 2018. u 09:31 »
EC  je povecao padavine na 12 m nocas i sutra u Novom Sadu

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #117 poslato: 18. Novembar 2018. u 10:58 »
Necu da baksuziram nista,ali s obzirom na to kako je svugde gde je Ec crtao kisicu jutros padao sneg,pa se i zabelelo negde,ne bi me iznenadilo da vecina padavina bude u obliku snega u toku noci,a posto padavina ima cak 11-12mm ovde,ja cu da kazem optimisticnih 5cm u gradu sutra  ujutro pa kud puklo da puklo,popovica 15cm ko od sale

Cak me nekako tajming padavina podseca na kasnomartovski ovogodisnji sneg,pa i tad je Ec davao susnezicu i kisu u pocetku,a sneg je rekao da ce padati na plusu,svi znamo sta je bilo :morning:,cak je i kolicina slicna kao tada

Za kasnije Ec daje mogucnost vracanja zime krajem novembra,odlican izlaz

• **
« Odgovor #118 poslato: 18. Novembar 2018. u 11:41 »
Gledam modele .
Mogu skoro da potpisem da ce zabeleti visi delovi grada .
Drzim palceve bice bukvalno na ivici noza za NS,moguce i da bude kako ti kazes  .. :fight:
Kod mene i tacka rose ce biti negativna tako da ne sumnjam kod mene da ce pasti o cm necu da citiram ali mozda i dvocifren

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #119 poslato: 18. Novembar 2018. u 16:59 »
Poranile padavine, umeren sneg na Karaburmi