U pravu si Miloše. Temperature na svim okolnim stanicama su +0ºC, izuzev Velikog Gradišta, gde je u toku cele večeri toplije. Vetar je istočnog pravca i iako se na potezu između V. Gradišta i Beograda nalazi "klin" toplijeg vazduha, na tamošnjoj stanici u poslednje vreme temperatura opada, i mislio sam da će sa pojačanjem intenziteta padavina doći do dovoljnog pada temperature (na +0ºC) na stanici u centru (iako je trenutna tačka rose 0,8ºC). Ali, temperatura se "zakucala" na 0,8ºC i to su neki modeli (EC) dobro "skidali" u ranijim izlazima, no u poslednjih nekoliko su postepeno pomerali područje sa malo višom temperaturom severnije, prvo u Južni, a potom u Srednji Banat. Sa jugozapada se bliži prestanak padavina, tako da su nažalost sve veće šanse da na Vračaru snega ujutru ne bude ni u tragovima.
Kada je reč o višim delovima grada treba očekivati najmanje 5cm, a na Avali oko 10cm snežnog pokrivača.
Sneg je dosta oslabio neposredsno nakon moje prethodne poruke i pada prilično slabim intenzitetom. Dosta neubedljivo izgleda i pitanje je da li će ponovo pojačati. Vidljivost se popravila na 5-6km. Može se konstatovati da je centar Beograda jedan od retkih mesta gde večeras nisu ispunjena očekivanja, pre svega zbog previsoke temperature, a u nešto manjoj meri su podbacile i padavine.
Svima su lepe slike, posebno mi se sviđaju tvoje Dikile, sa akcentom na treću sa palmom. Uživajte u prvom snegu!