Izrazito retko pišem o vremenskim prilikama u Crnoj Gori jer me to ne zanima previše (iako je, meteorološki gledano, ta regija dosta zanimljiva) a svakako ima članova koji taj region bolje poznaju, ali sada bih kratko napomenuo da se do srede ujutru na jugu Crne Gore očekuje ogromna količina padavina i mislim da je moguće da ponegde, naročito na "specifičnim lokacijama", bude od 250 do 300-320mm (voleo bih da ne budem u pravu).
Uopšte ne pratim sajt CG meteo-zavoda (sigurno se zvanično ne zove ovako) pa ne znam kakva upozorenja su njihovi stručnjaci objavili (možda sam malo preterao sa količinom koju sam napisao, sigurno nisam stručnjak za CG) ali pretpostavljam da je neko upozorenje (ili ma kako da se to sada kaže, u SFRJ, SRJ i SCG smo imali manje-više isti jezik a azbuka je sasvim sigurno imala isti broj slova) izdato.
Greškom sam poruku objavio u Prognozama:
Izgleda da nisam mnogo preterao kada sam spomenuo da na nekim "specifičnim lokacijama" na jugu CG može da bude ogromna količina padavina od sinoć do sutra ujutru (naravno uz napomenu da svakako nisam stručnjak za CG).
U Herceg Novom je od sinoc (18UTC) palo 256mm (ako sam pogrešio, molim nekoga sa 100% tačnim podacima da koriguje).
Što se tiče Bara, pročitah par šaljivih poruka da nema kiše gde Miloš ode
-izgleda da i tamo večeras ima dobrih pljuskova i da se ipak nije sve završilo na par litara kiše, možda je "dobacilo" na dvocifreno.