Profi, mnogo znače tvoje pohvale.
Poveća količina padavina na Zlatiboru i konstantan umeren intenzitet snega (u poslednjem punom satu se akumuliralo 1,7mm) ne treba da nas zavaraju s obzirom da je sneg težak, a podloga još uvek zagrejana, pa sigurno prilično sporo dolazi do povećanja visine pokrivača. T2m=-1,6ºC po AMS u 23.30h.
Na Kopaoniku je ove večeri maglovito uz jak istočni vetar i temperaturu koja je "skliznula" sa ~-1ºC ranije večeras na ~-2ºC (koliko je i u ovim trenucima po AMS), ali su padavine u potpunosti izostale.
Iznenađujuće za mene je da AMS Stara planina još uvek ima "pozitivnu temperaturu"; T2m=0,7ºC.
U Beogradu tmurno i hladno vreme sa slabim padavinama (u "mom" kraju kombinacijom slabe kiše i umerene rosulje), a na aerodromu u Surčinu je u 23.30h osmotrena susnežica) uz sumaglicu (u "mom" kraju horizontalna vidljivost ~5km i vertikalna ~200m po mojoj proceni) i slab vetar, NNE pravca. T2m=2,0ºC u 23.30h po AMS Vračar. Intenzitet kiše je u ovom delu grada u postepenom jačanju i u ovim trenucima (23.40h) iznosi blizu 1mm/h po mojoj proceni, te očekujem prve pahulje kroz najviše pola sata. Vazdušni pritisak ima tendenciju porasta i iznosi prema AMS Vračar ~998hPa (sveden na nivo mora ~1014hPa).