Vreme u Beogradu je manje-više u skladu sa očekivanjima osim što sam ja sinoć najavio vetrić 2-3m/s a sada ga ili uopšte nema ili je 1m/s ali i bez vetra (u 12h na Vračaru "tiho") temp. je otišla iznad nule i napreduje... Nisam očekivao nikakav jak vetar ali da sam radio prognozu za neko takmičenje, sigurno ne bih za podne upisao 0m/s za Beograd.
Tačka rose je dovoljno nisko da i danas bude uglavnom prijatno vreme za šetnju po parkovima, dok se sneg još relativno dobro drži tj. dok fino izgleda -uz sunčane periode danas će uz npr. +3C (recimo da će u samom gradu biti između +2 i +4C zavisno od lokacije, na zapadu hladnije) biti još lepše za šetnju nego juče kada je bilo +1C ali uz tmurno vreme i tek prez zalazak Sunca je došlo do delimičnog razvedravanja.
Edit: Vredi napomenuti da je u zapadnim predgrađima Beograda bitno svežije, na aerodromu N.Tesla -3C a kod Batajnice -4C u 12.30h, dok je npr. u centru ili širem centru (Vračar, Vukov spomenik) u istom terminu +3C.
U gradu (potez Vračar-Slavija-Terazije-Kalemegdan) je maks. temp. uglavnom bila oko +3C u jednom kratkom periodu, nepouzdana AMS-Vračar je pokazala 3.7C (uz naravno pogrešnu tačku rose od -8C, stvarno je bilo oko -3.5C), AMS-Trošarina 3.3C, AMS-Vuk 3.0C, na Kalemegdanu ("amatersko" merenje 2.5C u 13.30h), AMS na donjem delu Karaburme 1.9C, AMS-Košutnjak 1.5C, AMS-Cerak 1.2C, AMS-Bele Vode 0.7C, dok su aerodrom N.Tesla i aerodrom kod Batajnice ostali u stabilnom minusu ("N.Tesla" verovatno između -2.5 i -3.0C, a Batajnica oko -4C).
Na Vračaru je u 12h i u 15h bilo tiho tj. bez vetra -dakle ako +3C nije iznenadjenje (nekoliko automatskih prognoza je imalo ~3C uz oblačno jutro i -5C) onda je potpuni izostanak vetra, bar za mene, iznenađenje. Da se nekim čudom ponovo takmičim, juče bih upisao 2 ili 3m/s a npr. greška od 3m/s (pri malim brzinama vetra tj. do 4m/s) na ozbiljnom takmičenju oduzima skoro sve poene. Dakle, danas je i bez vetra i uz značajan snežni pokrivač temperatura u većem delu grada lako otišla iznad nule (ponegde čak i malo preko +3C).
Evo dve slikice sa Kalemegdana, kao što rekoh na toj lokaciji je maks. temp. bila 2.5C u jednom kratkom periodu, uz tačku rose svakako ispod -3C i sneg se odlično održao (slikano je oko 15h, dakle nakon "toplog" perioda od 13-14h).