@ Georgi
А да помешао сам са суседном Монтаном, она је ишла до 29 цм!
-------------------
@ Radane
Banatski Karlovac 26 cm..ipak si malo preterao sa onih 40 cm i jos da ce biti do 60 cm..
Pogrešio sam da će biti 60cm, ali ne i da je bilo 40cm. Inače interneta nemam već dva dana, a necu ga imati ni sutra jel sve sa mobilnog interneta pišem jutros su merili i ovde je izmereno u mom dvorištu 43cm, dok je B. Karlovac 36cm. Kako više ovde kod mene nego u B.Karlovcu? Ja sam u selu od Karlovca udaljenom 21 km, a od Zrenjanina 54km, između ova dva grada sam ja. Kada je sneg počeo u petak uveče, po snopu B.Karlovac 3cm, a ja sam imao 11cm. Išao sam na sahrani neku i još od 14h je počeo padati sneg jak, i do 16h dostigo 5cm, a B.Karlovac i Alibnar još nisu ni zabeleli kako treba. U 19 RHMZ javlja B.Karlovac 3cm, a kod mene je u 19h bilo već 11cm, to je ono što vama nije jasno da je svaki kilometar severnije bolji sneg i viši bio u petak na noć pa tako i kod mene. Išao sam na pomen posle sahrane u petak oko 16h u B.Karlovcu restoranu jednom, snega nije bilo, a kod mene je bio i padao, dok u Karlovcu nije, tek na 10km,Alibunar pada, a kako idemo još 11km severnije kada smo se vraćali u mom selu uveliko već je beo bio i regionalni put je zabeleo se, dok u B.Karlovcu ni na travi nije bilo. Rekli ste, da granične situacije znaju iznenaditi e pa za kod mene je iznenadila takva situacija.
Danas u najtoplijem delu dana po snopu B.Karlovac u 12h 0,5C, a kod mene u isto vreme -0,9C, što govori da i T je niža kod mene nego u B Karlovcu. Sada je još po neka pahulja provejava, T je -1,7C, a B.K je -0,6C, opet smo hladniji. Upravo mi kolega došao iz Kaelovca i kaže da je zaprepašćen koliko je viši pokrivač ovde i u Karlovcu je manji dosta. Ja sam zadovoljan, slede slike kada dođe mi net. Jedino mi žao što sam se uspavao jutros pa nisam merijo ja da uslikam centimetre. Ali po slikama će te automobila i krovova videti. Ljudi kažu da ima i preko pola metra, možda je na oči tako, ali preko 40cm da, a nema pola metra. Ono što je sigurno da je mnogo veći od onog iz 2012, jeste da tada nije stigao sneg do raklji od višanja, a sada ih je i prešao.