Naravno. Parkovi su izuzetak i svakako da nisam mislio na njih kad sam opisivao topionu u centru grada. U ušuškanim ulicama između zgrada se sneg dosta topio sa drveća i krovova, padale ledenice i naslage leda na sve strane, a na trotoarima se stvorila braon bljuzgavica tamo gde je bilo ostataka snega. Na to sam mislio kada sam napisao da nije atmosfera u centru lepa više kao na periferiji, nije mi bila namera da "uvredim" centar grada, koji je u subotu uveče imao nezaboravnu zimsku atmosferu, što sam već i napisao.
Ma sve je OK, Miloše!
Niko se nije "uvredio" tj. ja svakako nisam a proveriću u centru grada da li ima "iznenadjenih i uvredjenih"
I ja sam u prvoj rečenici napisao da se moj komentar odnosi na parkove u centru grada a ne na ulice:
U Beogradu i u samom centru grada sneg se po parkovima uopšte nije topio tako da nema baš velike razlike u odnosu na periferiju (što se tiče parkova).
Naravno, sneg ili ostaci snega na trotoarima na Slaviji i Terazijama su nešto drugo ali tamo se ni ne očekuje snežni pokrivač kao u parkovima gde nije čišćen i posipan solju.
Doduše što se tiče prometnih ulica ni na periferiji nije baš bitno drugačije -prošao sam popodne kroz Borsku na Miljakovcu i dalje ka Rakovici, nije baš neka "snežna idila"
U manjim ulicama je sasvim lepo
Naravno to je donji deo a ne "tvoj"
Miljakovac 3 "u šumi" tj. pored šume koja se sve više smanjuje zbog besomučne izgradnje, bez nekog jasnog plana -pre 10-15 godina u tom delu maltene nije bilo zgrada a sada je mali haos sa tendencijom da postane još veći. Naravno, ovaj malecki "haos" ne može da se poredi sa opštim haosom na npr. krcatom Vračaru koji je pre 25-30 godina baš lepo izgledao ali tada je bilo dosta manjih zgrada i kuća sa dvorištem a bilo je i mnogo manje onih koji imaju "specifičan akcenat" (i na ulici su najglasniji, pri parkiranju najbezobrazniji -tu svakako ne mislim na one koje je velika životna muka naterala da se presele ili su bili progonjeni od "nekadašnje braće") i kojima je najveća želja da kažu da žive na Vračaru ali u maltene svakom razgovoru spominju svoj rodni kraj koji je "mnogo ljepši" ali u koji ni po koju cenu ne žele da se vrate. Nadam se da mi niko neće zameriti na ovakvom komentaru, ovo se NE odnosi ni na koga od aktivnih članova sa foruma -pišem kao "stari Vračarac", (i mama i baba, deda su živeli ovde, baba/deda pre 2. svetskog rata -ovo sada zvuči kao da sam "starac Fočo od stotinu ljeta" -doduše broj mojih godina "upisanih" na forumu je vrlo sličan
) i mislim da imam dobar uvid u to kako se Vračar menjao tokom prethodnih decenija.
Trenutno je pretežno vedro (uz prizemnu sumaglicu u mom delu grada), -2.0C uz istočni-jugoistočni vetrić srednje brzine 2m/s, neki modeli su dobro "davali" da će vetar biti oko 2 ili maks. do 3m/s (srednja brzina) i večeras i tokom noći. Sutra će ponovo biti prijatan dan za šetnju makar po parkovima (što se tiče centra ili šireg centra grada), ne očekujem da vetar bude baš bitno jači nego večeras kada je 2-3m/s.