@Ravnje - Stvarno ti je mesto fascinantno . Pratim neko vreme temperature kod tebe i uvek si u samom vrhu . Mora da ima neceg toplog ispod zemlje u izobilju
Bata Stevo, ranije je bilo priče o tome. Termometar definitivno nije u potpunosti ispravan, pa stanica konstantno šalje podatak koji je viši od stvarne (tačne) temperature vazduha na 2m. Po mojoj proceni, mada nisam mnogo obraćao pažnju, ima prosečno pozitivno odstupanje od cca. 0,5-1,0ºC (u poređenju sa okolnim stanicama). Dakle, nije u pitanju nikakva posebna mikroklima. Kao jedan od dokaza može biti moje zapažanje kada je došlo do formiranje snežnog pokrivača u nekoj od prethodne dve zime (ne mogu tačno da se setim) kod Đorđa, dok je ta AMS slala podatke od +0,6 ili +0,7ºC, pa naviše, i to u sred dana.
Miloše, ubeđen sam da će biti "dobrog" snega noćas na širem području Beograda i da će stanica na Vračaru već sutra verovatno osvanuti (07h) sa 7-10cm novog snežnog pokrivača, što ne znači da će ga biti za toliko više nego u večerašnjem merenju (meni veoma diskutabilnih 5cm, naročito pošto je Srks još kasno popodne javio da je u krugu stanice izmerio 3-4cm). Dakle, potpuno beo!
U ovom delu Novog Beograda nakon relativno dužeg perioda slabog, od skoro ponovo umeren sneg, ovoga puta krupnijih pahulja. Lagano pada (leprša), što bi značilo da je prilično suv, za razliku od snega koji je padao ranije večeras. Vidljivost je prvo porasla na 1km, a sa pojačanjem padavina je u ponovnom padu i sada iznosi oko 700m. Vetar je slab, severni-severoistočni (NNE). Temperatura i na 2m i na 5cm iznosi 0,2ºC po AMS Vračar (23.50h).