Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2019 - III dekada  (Pročitano 68437 puta)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
Odg: Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #120 poslato: 22. Januar 2019. u 11:33 »
Slab, umeren i jak sneg, sitnih, srednje krupnih i krupnih pahulja kod mene.  :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #121 poslato: 22. Januar 2019. u 11:33 »
Ali ja jesam onaj put preterao,pa sam i zasluzio da se Milos "zeza" sa nama,verujem da nije ozbiljan

Naravno da je šala u pitanju, žao mi je što iko pomislio drugačije. Jeste ona skala nastala jedno veče pod naletom inspiracije kada si ti malo preterivao sa intenzitetom. Ali već smo se šalili na taj račun i apsolutno nije bilo druge namere, osim da se malo nasmejemo. Meni je žao što se Joe tu pronašao, jer je neko koga poznajem pola života i u čiju objektivnost ne sumnjam ni najmanje, zato sam mu i poslao PP sa izvinjenjem. :(

Da se vratimo na temu, oslabio sneg na slab do umeren. Temperatura u porastu na -0.1°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #122 poslato: 22. Januar 2019. u 11:36 »
U Subotici slab sneg, mi ove zime jedva da smo videli umeren sneg, a jak nismo sigurno, a o ostalim epitetima da ne pričam. Ipak skupilo se 6cm danas, temperatura u minusu, padavine se očekuju i u nastavku dana, a naročito tokom noći.

Van mreže Che

• *
« Odgovor #123 poslato: 22. Januar 2019. u 11:38 »
Zime kao sto su nekad bile.
20 dan u komadu sa snijegom na tlu. Jutros ga je 10 cm. Trenutno umjeren snijeg. 0 stepeni.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #124 poslato: 22. Januar 2019. u 11:39 »
U Nišu kiša uz košavu, ovih 7cm snega što je ostalo verovatno će tokom sutrašnjeg dana nestati.

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #125 poslato: 22. Januar 2019. u 11:43 »
Ustalio se umjeren snijeg a sad vidićemo koliko će trajati..Već je objelio ono što sam bio očistio..

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #126 poslato: 22. Januar 2019. u 11:45 »
Slab, umeren i jak sneg, sitnih, srednje krupnih i krupnih pahulja kod mene.  :)

Oho-hooooo ... Poštovani gospodine, Vi ste napisali nešto na forumu (pa makar i šaljivu poruku) -to nešto nagoveštava:

ili da će biti finog snega u Beogradu krajem radne nedelje ili da će doći do neke bitne promene (a u ovoj zemlji bitne promene nisu česte, pa verujem da je u pitanju ono što sam prvo spomenuo).

Kod "Vuka" je samo na kratko bilo pojačanog intenziteta snega (kao što je već pisano, zelene "boje" na radarskim odrazima ne "garantuju" jak sneg -na visini ima "svega i svačega" i sloja sa temp. malo iznad nule i povremeno se u komp. slici dobija "jači" odraz) i temp. je sa +0.9C "sišla" na +0.4C. Na vrhu Zvezdare je svakako pravi zimski ambijent (još jutros je bilo tako a ovaj mali dodatak snega oko 11h je verovatno ulepšao ambijent) ali ovde u gradu to svakako nije slučaj a temp. je sada +0.6C uz trenutno slab sneg krupnih pahulja (vezano za "sve i svašta" u gornjim slojevima)

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #127 poslato: 22. Januar 2019. u 11:49 »
Takt - 0.2 C , trentno umeren malopre jak sneg , beton polako menja boju .

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #128 poslato: 22. Januar 2019. u 11:52 »
U gradu aspolutno ništa vredno pomena, malo jačeg snega i to je to, već sad je značajno oslabio. Slaba vajda po svemu sudeći od neke akumulacije do večeras.

I dok u Beoradu vetar tek pirka, dole kući na udare je jak. Naletelo je sad malo padavina, pada tu sve i svašta, i kiša i pahulje i zrnca.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
« Odgovor #129 poslato: 22. Januar 2019. u 11:55 »
Oho-hooooo ... Poštovani gospodine, Vi ste napisali nešto na forumu (pa makar i šaljivu poruku) -to nešto nagoveštava:

ili da će biti finog snega u Beogradu krajem radne nedelje ili da će doći do neke bitne promene (a u ovoj zemlji bitne promene nisu česte, pa verujem da je u pitanju ono što sam prvo spomenuo).

Kod "Vuka" je samo na kratko bilo pojačanog intenziteta snega (kao što je već pisano, zelene "boje" na radarskim odrazima ne "garantuju" jak sneg -na visini ima "svega i svačega" i sloja sa temp. malo iznad nule i povremeno se u komp. slici dobija "jači" odraz) i temp. je sa +0.9C "sišla" na +0.4C. Na vrhu Zvezdare je svakako pravi zimski ambijent (još jutros je bilo tako a ovaj mali dodatak snega oko 11h je verovatno ulepšao ambijent) ali ovde u gradu to svakako nije slučaj a temp. je sada +0.6C uz vrlo slab sneg krupnih pahulja (vezano za "sve i svašta" u gornjim slojevima).

Her Profi, evo mene, kao iz zimskog sna, gde sam bio i sta sam radio, nisam siguran... Salu na stranu, ona poruka je mislim verno opisala sneg u poslednjih sat vremena koji se mogao osmotriti kod mene. Bilo je tu svega... A sto se tice narednih dana, mirise na nesto zanimljivo.

Van mreže Dakula25

• **
  • Starost: 25
  • Lokacija: Beograd - Beogradska 56, preko puta Pravnog Fakulteta(za vreme studiranja)/Kraljevo
Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #130 poslato: 22. Januar 2019. u 11:55 »
U roku od 20 sekundi od provejavanja po neke krupne pahulje do umerenog krupnog snega ( na momente jakog )
Stvarno neočekivano, jer do pre 3 min padavine bile skoro skroz prestale.
EDIT: jak krupan sneg uz pojačan vetar

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

Van mreže Bart

« Odgovor #131 poslato: 22. Januar 2019. u 11:58 »
Naravno da je šala u pitanju, žao mi je što iko pomislio drugačije. Jeste ona skala nastala jedno veče pod naletom inspiracije kada si ti malo preterivao sa intenzitetom. Ali već smo se šalili na taj račun i apsolutno nije bilo druge namere, osim da se malo nasmejemo. Meni je žao što se Joe tu pronašao, jer je neko koga poznajem pola života i u čiju objektivnost ne sumnjam ni najmanje, zato sam mu i poslao PP sa izvinjenjem. :(

Da se vratimo na temu, oslabio sneg na slab do umeren. Temperatura u porastu na -0.1°C.
Problem je Milose sto te shvataju ozbiljno ja sta god da napisem oni misle da se salim evo primera

Novosadjani lazu kod njih uopste ova dva dana ne pada sneg  :blush:

Paducka kisa na 4C sneg se topi i tako...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #132 poslato: 22. Januar 2019. u 12:14 »
Umeren na momente jak i dalje,na betonu nema akumulacije ali na travi sporo raste,mislim da smo tu oko 6-7cm kod mene

Gfs je ucrtao trpacinu veceras :cf:

Pa gde bas u Nisu kisa :facepalm:,kako se ono kaze nema dobrog snega u Ns dok... :pleasantry:
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #133 poslato: 22. Januar 2019. u 12:26 »
U Melencima umeren sneg. Biće da se čisti. 0°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #134 poslato: 22. Januar 2019. u 12:32 »
Da je temperatura bila bar malo u minusu sad bi sigurno brojali 5,6cm snega,ovako jedva da je malo zabelelo.

Trenutno slab sneg.

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #135 poslato: 22. Januar 2019. u 12:48 »
Ja prijavljujem i 3 - i cm snega u proseku . Ovde je skoro celi dan na oko -0.1 C . Naravo ima i delova gde gotovo uopste nema snega .

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #136 poslato: 22. Januar 2019. u 12:51 »
Snega 6. 7 cm kod mene . Grad 3 cm Petoravaradin 6 cm novi naselje. Pada kod mene umeren.

Van mreže koleZmn

• *
« Odgovor #137 poslato: 22. Januar 2019. u 12:58 »
Ni traga ni glasa od zadrzavanja ni na jednoj povrsini na Nbg, al svejedno bi se to istopilo sutra, ceka se kraj nedelje  :comeon:

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #138 poslato: 22. Januar 2019. u 13:04 »
Oslabio i ovde,sad je slab,jedva odrzava postojeci,ni i od idile od jutros,tako nedostaju snegovi na bar -5c,samo to fali  ove zime

U proseku snega 4cm,na poljanama ga ima i 6-7,ali ispod drveca jedva da ga i ima,valjda cd uvece biti bolje
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #139 poslato: 22. Januar 2019. u 13:05 »
Tanko zasad..Taman malo pojača snijeg i dok se okreneš ono već oslabilo..