Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2019 - III dekada  (Pročitano 68402 puta)

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #660 poslato: 24. Januar 2019. u 19:16 »
U Knjaževcu poslednjih sat-dva pada sasvim slab sneg bez zadržavanja na tlu.
Ali je uz vreme bez vetra lepa atmosfera uz umereno krupne pahulje.
T=0.6℃

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #661 poslato: 24. Januar 2019. u 19:18 »
Ovamo temperatura zakucala i ne mrda ceo dan, centar je tuda oko -0.2°C, viši delovi grada oko -1°C.
Kod mene u Miljakami gotovo da nije bilo ni topljenja i sleganja snega danas, idilu kvari samo bljuzga po trotoarima. Malopre sam izmerio 16cm u proseku na većini površina. Lep snežni pokrivač će sačekati nove padavine i verujem da će se barem uduplirati.
Na Vračaru zvanično 15cm večeras, gotovo identično kao kod mene. Od nižih predela današnji šampion Sremska Mitrovica sa 18cm, blizu su i Sombor sa 17cm i Novi Sad sa 16cm.
Tmax na Vračaru danas -0.1°C, ali mislim da se ne vodi kao ledeni dan, jer je tokom prethodne noći bila u plusu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #662 poslato: 24. Januar 2019. u 19:26 »
Dorćol kao i prepodne 13cm snega ima.

Trenutno na Vračaru -0,1°C.

Kod mene preteklo kući 6cm, kao i u Kraljevu. Istu visinu ima i Kruševac.

Temperatura u blagoj pozitivi, 0,1°C.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #663 poslato: 24. Januar 2019. u 19:27 »
kazu ovi iz RHMZ-a, u  stavci upozorenja na nove snezne padavine, za BG izmedju 15-30cm novog snega, ako je tako ja kazem za NS izmedju 10-25cm... :D :D.... inace ovde slab sitan sneg I dalje pada :morning:
« Poslednja izmena: 24. Januar 2019. u 19:35 Milosh »

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #664 poslato: 24. Januar 2019. u 19:34 »
Mala ispravka Milose  Rimski Sancevi nisu u Novom Sadu već jedna metetolosku stanica slučajno najbliža Novom Sadu . Sutra će biti isto Grad će imati više padavina od te meteroloske stanice koju iz  navike  zovu Novi Sad. I da ne morali da otvore još jednu koja bi reprezntovala grada. ....Ne bitno nije takmičenje ali ovaj post je deo kampanje da Novi Sad dobije metetolosku stanicu. Koja bi realno oslikavala I temperaturu padavine i ostalo. Pošto je sramota da je nema drugi po veličini grad.  :grin: Inače verujem ljudima i ekipi tamo da su profesionalni i vrlo  pozrtovani nije to upereno protiv njih. Vec protiv lažnog prestavljanja. Ne bitno koliko ima u kom delu grada..

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #665 poslato: 24. Januar 2019. u 19:45 »
Slab sneg, evo nakon 11 sati stigli smo do prvog cm danas.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #666 poslato: 24. Januar 2019. u 20:29 »
]ovde I dalje,"soli", slab sitan sneg, odakle vishe pada? :morning:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #667 poslato: 24. Januar 2019. u 20:52 »
Padavine skroz prestale. Temperatura zakucala na -1.1 i tako je vec par sati. Visina sneznog pokrivaca kod mene u kraju oko 15cm, sto odgovara zvanicnim merenjima od 16cm.

• **
« Odgovor #668 poslato: 24. Januar 2019. u 21:04 »
Grad je uvek topliji od sanceva  manje ili više.  ^^ ^^ Ima obično više padavina ali više temperature.
Novo Naselje je opet nezvanični pobednik u gradu.. Zanimljivo kako ove god    prošao Liman..Ranije je često vodio sada po ko zna koji put više odgovara sve zapadnom delovima grada. Čak na Fruskoj Gori Zapadnije je važno koliko. nmv Ne znam vec koji put ista situacija. I za tebe važi druže te temperature na toj meteroloskoj stanici su irelevantne za grad. Deo kampanje  :grin:

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #669 poslato: 24. Januar 2019. u 21:15 »
 ^^

Mene fascinira toliko razlicita kolicina padavina po delovima grada iako je Backa strana grada na istoj nadmorskoj visini. To je naravno vidljivo kada su snezne padavine u pitanju. To se verovatno desava i kod kise iz nimbostratusne oblacnosti sto je jako tesko uocljivo. Nisam verovao da iz takve oblacnosti mogu biti tolike razlike u kolicinia padavina na tako malom precniku  10-20km, sto se desava kod snega.
By the way... U studeskom gradu na Limanu 1 isto ima oko 15cm snega. Mislim da je na Limanu nocas palo vise snega nego na Sancevima, ali da je bilo i nesto manje i da se danas vise topio sneg, nego na Sancevima, ali suma sumarum potrefilo se da bude podjedako snega.

I jos jedna napomena, Rimski Sancevi su deo grada samo na krajnjem severu. Slazem se da treba da budu merenja blize centru, ali mislim da nije ok nipodastavati Sanceve i severne delove Klise da nisu deo grada. Svakako bi prijalo da imamo jos jendu stanicu blize centru, ali da ostavimo ovu pa da mozemo konacno da poredimo kolicine padavina i temperature periferije sa jezgrom grada sto bi bilo veoma zanimljivo.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #670 poslato: 24. Januar 2019. u 21:18 »
klisa je jutros merila 18 cm snega sa onim starim od utorka koji se lepo odrzao, naravno to je bilo moje merenje na netaknutim povrsinama ^^ ^^

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #671 poslato: 24. Januar 2019. u 21:23 »
Ovde pada slab do umeren sneg sada.Ceo dan nije prestao sneg kod mene.Evo slika od malopre:

Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

• **
« Odgovor #672 poslato: 24. Januar 2019. u 21:25 »
Ja kada ulazim u grad sa severa u klisu  85% slučajeva sneg se  povećava pretpostavljam da to važi i za padavine konkretno klisa je imala nešto manje padavina možda ali malo bolju temperaturu Oni su u okviru greške. Za sanceve . Niko ne kaže da nisu deo grada ali je i Petrovaradin i Sremska Kamenica koje su i bliže centru. Stvar je da još jedna stanica u gradu je ovde neophodna. Malo je nesrećno izabrana ta lokacija. Možemo I dve da imamo. Moze Bg može I Niš.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #673 poslato: 24. Januar 2019. u 21:36 »
klisa je jutros merila 18 cm snega sa onim starim od utorka koji se lepo odrzao, naravno to je bilo moje merenje na netaknutim povrsinama ^^ ^^

Na Limanu 1 oko 9h po mojoj proceni je bilo citavih 20cm. Evo i slike

Slegao se, malo i topio, pa je uvece je bilo po mojoj proceni oko 15cm. Suma sumarum za sada grad ima podjednako snega ako ne racunamo sremsku stranu, 15-20cm...
Ocekujem novih oko 20cm snega sutra.  :)

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #674 poslato: 24. Januar 2019. u 21:45 »
e sad koji je termin pocetka padavina, za krajeve severnije od save I dunava, neki modeli kazu od ranih prepodnevnih sati, a neki, iza podneva.... :morning:

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #675 poslato: 24. Januar 2019. u 21:49 »
Nije se mnogo slegao sneg danas,ima lepih 15-tak cm sneg.

Bicu optimista pa tako da sutra ocekujem od 25 do 30 cm snega u BG.

• **
« Odgovor #676 poslato: 24. Januar 2019. u 21:58 »
Pratiti radar. Ignopolj Ništa drugo. Ovde ima večeras 25cm snega rekao bih da je prosek gore 20 - 30 cm ali ovde  teren ima dosta važnu  ulogu ali rekao bih da je prosek za moj kraj 25cm u krugu od 2 km u proseku  kako je i u mom dvorištu. Merio pre neki sat... Ne znam za druge delove Fruske Gore. Mozda vise I od padavina zavisi kako se juče odrazila inverzija.
Takodje nema padavina. Mada ih bilo duže nego na sancevima. Nalazim se naspram zapadne strane grada formalno pripadam sremskoj kamenici ali suviše sam visoko da budem relevantan u 90 % situacija . Biće kako bude moja želja je postignuta. Srećno svima sutra I BG i Nisu I naravno Ns I ostalim. Da svi izvuku maksimum koji je moguć.

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #677 poslato: 24. Januar 2019. u 21:59 »
Ovo sto novosadjani navode o različitim visinama mogu da potvrdim,cesto sam na relaciji becej-novi sad,dovoljno je da znate da svega 20 km severno od sanceva visina novog snega danas je - 0 cm. Kisa je padala sve do 10 h i onda nesto malo nemerljivo snega

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #678 poslato: 24. Januar 2019. u 22:01 »
U Knjaževcu neočekivano umeren sneg.
T=0.2℃
Počinje da se hvata na tlu. Bez vetra je i dalje.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #679 poslato: 24. Januar 2019. u 22:05 »
U Mitrovici sneg neumorno pada slabim intezitetom ali pada...

Sent from my H3113 using Tapatalk

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm