Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2019 - III dekada  (Pročitano 68491 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Januar 2019 - III dekada
« Odgovor #140 poslato: 22. Januar 2019. u 13:06 »
Odvratno stvarno u gradu, čak trenutno nije ni čist sneg skroz, kao neka susnežica (80% pahulje 20% kišne kapi).

Na Vračaru 1,0°C ali je ovde ogičledno još neka decimala više.

Baš bezveze.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #141 poslato: 22. Januar 2019. u 13:14 »
Pridruzujem se predhodnoj Kimijevoj poruci . Da nam je temperatura iz Subotice gde bi nam bio kraj .
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #142 poslato: 22. Januar 2019. u 13:17 »
I dok je u Nisu kisa, ovde u Knjazevcu trenutno umeren sneg sitnih pahulja...
Takt -0,2C

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #143 poslato: 22. Januar 2019. u 13:18 »
Kod mene negde izmedju 4 i 5 cm snega.Na betonu se malo topi na travi raste.Ima ga i na betonu dovoljno.T izmedju 0 i 0,5°C negde
Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #144 poslato: 22. Januar 2019. u 13:26 »
U Pančevu ceo dan borba izmedju snega i kiše. Svakako blata do kolena. Temp. sve vreme u plusu malo iznad nule.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #145 poslato: 22. Januar 2019. u 13:29 »
Odrazi na radaru ne odrazavaju intenzitet padavina to je i "amaterima" jasno. Ko sumnja u moju objektivnost nakon toliko godina iskustva i na forumu i onih pravih treba da se zapita zasto je to tako. Ne moram ja nista ni pisati na kraju krajeva, ko da to nekom nesto znaci... Zivotno iskustvo takodje treba da nauci ljude da je generalizacija grupe ljudi na osonovu pojedinaca vrlo napristojna najblaze da kazem i moze dovesti do toga da se neko uvredi...

Trenutno UMEREN SNEG iako su odrazi pristigli mnogo veci nego kada je padao JAK sneg. Verovatno postoji i neki sloj toplijeg vazduha ili tako nesto. Temperatura je zaista nesto visa nego kada su bili MANJI ODRAZI, a padao je JAK SNEG u Novom Sadu.

Džo, IZVINI!

Pre svega, hteo bih da ti kažem da se to nikako nije odnosilo na tebe i veoma mi je žao što si se u mojoj poruci pronašao, verovatno razočarao i/ili naljutio. Znam koliko obožavaš sneg i siguran sam da, iako retko pišeš na forumu, uvek izveštavaš objektivno, veoma često uz slike kao dokaz napisanog. Nažalost, postigao sam potpuno suprotan efekat od namere koju sam imao.

Ciljano sam rekao pojedini članovi u nameri da ne prozivam pojedinačno, jer sam mislio da je to u interesu foruma kako se ne bi narušio red i u interesu samih članova s ozbirom da se ranije, kako sam primetio, na forumu nisu izdvajali pojedinci u ovakvim situacijama. Moja, sada obrisana poruka odnosila se samo na pojedine članove sa područja Beograda koji su spominjali "grocka" intenzitet i "epski" intenzitet (verovatno je rečeno makar delom u šali, ali mišljenja sam da je ovo "ozbiljniji" potforum od "Pričaonice", te da ovde nije mesto takvim klasifikacijama intenziteta), a mom stavu doprinelo je veoma često preterivanje intenziteta u prethodnom, dužem periodu istih članova, na šta do sada gotovo da nisam reagovao.

Sa druge strane, za Miloša, Genčića, Profija, Kimija, kao izuzetno iskusne članove, moje prijatelje čiji dosadašnji rad i zalaganje na forumu izuzetno cenim, čvrsto verujem da niko nije ni posumnjao u njihovo izveštavanje, a potom su @Dakula25 i Aca članovi za koje sam vremenom izgradio mišljenje da izveštavaju (makar uglavnom) objektivno.

Od sada ću, ukoliko bude bilo potrebe, samo u privatnoj poruci da skrećem pažnju određenim članovima na propuste, ne remeteći normalan rad foruma.

Za kraj, svoj stav bih obrazložio time da ga nisam doneo na osnovu radarskih osmatranja, dovoljno poznavajući kvalitet radara u nadležnosti RHMZa i njegovu preciznost, kao i mogućnost velike greške u ovakvim situacijama, ponajviše zbog padavina u obliku snega i "kritične" temperature, kao i prisutne košavske situacije. "Dobar" deo grada Beograda je pokriven kamerama na kojima se u svakom trenutku može videti vreme — jasno uočljive snežne padavine (svakako tokom obdanice, a i noću se na nekim kamerama jasno uočavaju), da imamo dva aerodroma u zapadnim i severozapadnim periferijskim delovima grada sa kojih su osmatranja dostupna na pola sata u METAR depeši, satne SYNOP izveštaje za stanice Beograd-Vračar i Beograd-Surčin, podatke sa drugih AMS (količina i intenzitet padavina), a tu su pre svega sva moja zapažanja i izveštaji ostalih članova sa područja Beograda od kojih ću izdvojiti poruke od četvorice moderatora (u pitanju su uglavnom delovi poruka):

Kod mene konačno jak krupan sneg. Isplatilo se čekati zeleni odraz.

Slab, umeren i jak sneg, sitnih, srednje krupnih i krupnih pahulja kod mene.  :)

Kod "Vuka" je samo na kratko bilo pojačanog intenziteta snega.

U gradu aspolutno ništa vredno pomena, malo jačeg snega i to je to, već sad je značajno oslabio.

Veliki pozdrav i još jednom izvini, druže!

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #146 poslato: 22. Januar 2019. u 13:46 »
U Zrenjaninu i dalje dobar intenzitet ali se i topi tako da snega ima 4-5cm. 0°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #147 poslato: 22. Januar 2019. u 13:50 »
 ^^ I ja ne znam kako to da shvatim  :) Dal kao šalu ili kao prozivke.. Skoro svaki svoj post kad god je bila neka akcija(zanimljivost) bilo leti ili zimi sam dokumentovao slikama iz razloga sto  često ume da se pretera u izveštajima, pogotovo od nekolicine članova sa foruma. Ali i pored toga eto živnula je i ovde klasifikacija- Grocka intenzitet i vidim da se sve česće provlači kroz postove... Ako iko sumnja u moje izveštaje i iz svog kraja i iz drugih ,najlakše mi je i da prekinem oglašavanje ovde. :tu:
Uzgred drago mi je da nam se Gencic vratio  :)
Da ne bude skroz van teme,u Pg nista zanimljivo sem kise.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #148 poslato: 22. Januar 2019. u 13:53 »
 ^^
Risbo, naravno da se to ne odnosi na tebe! Nisam te spomenuo jer si izveštavao iz Podgorice.

Van mreže Bart

« Odgovor #149 poslato: 22. Januar 2019. u 13:53 »
^^ I ja ne znam kako to da shvatim  :) Dal kao šalu ili kao prozivke.. Skoro svaki svoj post kad god je bila neka akcija(zanimljivost) bilo leti ili zimi sam dokumentovao slikama iz razloga sto  često ume da se pretera u izveštajima, pogotovo od nekolicine članova sa foruma. Ali i pored toga eto živnula je i ovde klasifikacija- Grocka intenzitet i vidim da se sve česće provlači kroz postove... Ako iko sumnja u moje izveštaje i iz svog kraja i iz drugih ,najlakše mi je i da prekinem oglašavanje ovde. :tu:
Uzgred drago mi je da nam se Gencic vratio  :)
Da ne bude skroz van teme,u Pg nista zanimljivo sem kise.
To sam ja smislio kao salu Grocka intezitet snega jer na tvojim slikama je tog dana bio najjaci intezitet i nema nikakve zle namere a i ovi sto pisu da je Grocka intezitet samo zele da kazu da je mnogo jak sneg i nije to prozivka vec sala...Kao kad bi se ja ljutio sto mi pisu da je Nis rupa i da kod mene pada kisa a kod njih sneg, to svaki put spomenu..:Al ja kazem mi smo raznovrsni i sneg i kisa sve ovde ima  :laugh: Zna se sta je Grocka u odnosu na Bg zanimljviije mesto i mesto koje skoro uvek dobije nazanimljivije meteo dogadjaje  :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #150 poslato: 22. Januar 2019. u 14:01 »
 ^^ Nisam mislio  na danas Srki već na prethodne dane  i  nedelje.. Kad god je bilo nekog jaceg snega cesto se to citiralo..
A ti i ja smo Barte to već razjasnili tako da nisam na tebe ni mislio  :) I nisam ljut niti mogu da se naljutim na Meteo forumu koji je za sve sem za ljutnje i svadje realno  :) Samo sam hteo da razjasnim taj termin i nista drugo..

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #151 poslato: 22. Januar 2019. u 14:12 »
Snega jedva da je napadalo 1 cm, ali trenutno je takav intezitet da se ne vidi 30 metara ispred neverovatno ...
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže valevac

• *
  • Starost: 54
« Odgovor #152 poslato: 22. Januar 2019. u 14:15 »
Intenzitet padavina je baš jak zadnjih pola sata, uz promenljivu veličinu pahulja...trenutno baš sitan gust sneg uz pojačanje vetra, čini mi se sa severoistoka... Temperatura je skoro -2°C.
Lep početak ovog perioda... Visina snega 5 cm.

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #153 poslato: 22. Januar 2019. u 14:20 »
Posle prolaznog  umerenog do jakog snega. Sada je gotovo stao, formiran je pokrivač na krovovima i travi gde nije kapljalo sa drveća koje je takođe delimično osenčeno. Većinom je to snegu od jutros ovo tokom dana se topilo... Videćemo šta to nastavak donosi

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #154 poslato: 22. Januar 2019. u 14:23 »

Umeren sneg nastavlja da pada , očekivano vlažan i lepljiv.

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #155 poslato: 22. Januar 2019. u 14:29 »
I u Bijeljini kao i kod većine vas,smjene slabog,umjerenog i jakog snijega.Temperatura je cijeli dan malo iznad nule,pa se i snijeg topi. Visina pokrivaca je u gradu oko 2-3 cm u okolini oko 5cm. Ukratko bljuzgo i nista zanimljivo osim intenziteta.

Van mreže Bart

« Odgovor #156 poslato: 22. Januar 2019. u 14:30 »
^^ Nisam mislio  na danas Srki već na prethodne dane  i  nedelje.. Kad god je bilo nekog jaceg snega cesto se to citiralo..
A ti i ja smo Barte to već razjasnili tako da nisam na tebe ni mislio  :) I nisam ljut niti mogu da se naljutim na Meteo forumu koji je za sve sem za ljutnje i svadje realno  :) Samo sam hteo da razjasnim taj termin i nista drugo..
Samo sala da se docara jak intezitet  ;)

Takt skoro 5C
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #157 poslato: 22. Januar 2019. u 14:34 »
Zaokružena 2mm za 6 sati padavina na Paliću uz 5 termina umeren sneg, i jedan termin jak sneg.
Verovatno to rade zbog vidljivosti od 1km, mada je i ona diskutabilna, na kameri se vidi da je vidljivost 3-4km.

I dalje pada slab sneg, ima ga u gradu na travnatim površinama 7-8cm.

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #158 poslato: 22. Januar 2019. u 14:35 »
Evo umeren do jak ponovo u Ns,krece trpanje po radaru a i po gfs jos 17-18mm :cf: u toku noci
Aj da vidimo i to cudo,Ec daje 5mm
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #159 poslato: 22. Januar 2019. u 14:35 »
Konacno  neki jaci talas i kod mene gornji umeren.