Tmurno, kišovito, vetrovito i veoma hladno rano jutro, naročito subjektivno usled umerenog, zapadnog vetra, uz nisku bazu stratusne oblačnosti. Pada kiša slabog, povremeno umerenog intenziteta, a vidljivost je usled jačih padavina u poslednje vreme smanjena na 5-7km po mojoj proceni. Temperatura na širem području Beograda iznosi svega 6°C. Pritisak sveden na nivo mora iznosi 1007-1008hPa, zavisno od dela grada.
Ako smem subjektivno da se izrazim veoma lepo vreme danas i ne, nisam zaljubljen.
Nagledaću se kiše i narednih dana koliko mi srce hoće, ali izveštaji i prognoze moraju ostati objektivni i naravno da sam svestan ozbiljnosti situacije i problema koje obilna kiša može izazvati u narednom periodu. Da mogu, svakako da bih se uvek pre opredelio za varijantu hladijeg, kišovitog i vetrovitog vremena nego toplog, sparnog i nestabilnog.
Izmena: Dok sam otkucao poruku kiša je gotovo prestala, a vidljivost je ponovo bolja (10km) uz tek poneku kap koja se otisne na barama. Sve je mokro, zemlja je natopljena, velika je vlažnost vazduha... Vreme kakvo pripisujemo poznoj jeseni.