Nakon svežeg jutra, malo i umereno oblačan (cumulus, stratocumulus, altocumulus), vetrovit i normalno topao dan za ovaj period godine uz duže sunčane periode, mada je zbog vetra, pogotovo kada oblaci zaklone sunce, subjektivno hladnjikavo napolju. Vetar je većinom umeren, povremeno dostiže jake udare (rekao bih u ovom delu grada blizu 10m/s), zapadni. Minimalna temperatura je iznosila na stanici na Vračaru 10,0°C, a na aerodromu u Surčinu 8,2°C, dok će maksimalna dnevna na obe stanice iznositi 21,5°C (prognoza).
Kao što drug Liki napisa, atmosfera je danas već na prvi pogled vidno stabilnija, tako da je veoma mala mogućnost za neki kratkotrajni pljusak "ovamo", a kako dan bude odmicao tako će šanse za "iznenađenja" dodatno opadati. S obzirom da mi poznavanje dinamičke meteorologije nije jača strana ispravićete me ako grešim, ali bih glavnog "krivca" za stabilniju atmosferu tokom današnjeg dana tražio u vetru, koji je jači od simulacija numeričkih modela koje sam pogledao (kada je zapadni-severozapadni vetar na ovom području u pitanju, obično bude makar za nijansu slabiji od prognoze modela). Noćas će (što Miloš juče napisa) "protrčati" osa (visinskog) grebena južnije od Srbije, naša zemlja je na periferiji uticaja, pa će doći do kratkotrajne stabilizacije vremena, krajem dana na području Beograda doći će do razvedravanja sa zapada ili najjednostavnije rečeno posle nekih 17-18h šanse za nestabilnosti u široj okolini će biti svedene na nivo teoretske verovatnoće.
Trenutno je pretežno sunčano (oblačnost 3/8) uz "bezopasne" cumulus humilis oblake koji se kreću u severozapadnoj struji, a vetar je primetno oslabio u poslednjih pola sata, pa je odmah subjektivno toplije. Temperatura je u 14h iznosila 20,4°C i na stanici na Vračaru i na aerodromu u Surčinu, uz tačku rose 9°C na obe stanice. Vrednost pritiska svedena na nivo mora je bila 1011hPa. Vidljivost je veoma dobra.