Morao sam zbog veceg broja fotografija da napravim posebnu reportazu danasnjeg dana. Ko zeli moze da dopuni sa nekim svojim jer danas je bilo bas lepih formacija , dobro ispracenih.
Od ranog jutra je bilo sparno, toplo, ali i umereno oblacno sa cak i po nekom kapi kise iz slojaste oblacnosti, ipak oko podneva krecu razvoji i jedan koji sa razvijao kod glavnog grada je krenuo ka meni u juznoj i jugozapadnoj struji. Nisam imao savrsen pogled, ali bilo je vidno da postoje dve celije koje su se spajale i upravo je taj deo je zahvatio selo, trenutak spustanja zavese pre pocetka jake grmljavine (groma) i silovitog pljuska kada je palo 15mm.
Kolega iz Kovacice je bio u putu i fotkao je taj oblak iz daljine
Dalje na svom putu celije su se razdvojile i cak donele sitan grad, protivgradna je reagovala sa jednom ispaljenom raketom. Delovalo je da dan ipak nije gotov sto se nestabilnosti tice, ipak satelit nije bio previse optimistican, da bi oko 18h kolega Azureusko uslikao oblak u razvoju nesto zapadnije
Delovalo je prilicno slabo i nisam previse pratio, medjutim kada je pocelo da grmi izasao sam i u tom trenutku je prolazio severnije, odlucujem da odem i ispratim i posle 15 min po prolasku oblaka njive su plivale u vodi, najpre sam ispratio formacije, a na slikama se vidi i voda u njivama, mada je bilo i mnogo vise, medjutim resio sam da ispratim formacije i dalje neka slike govore...
Koliko je palo sami procenite.... ovaj oblak je u jugozapadnoj struji oslabio, ali nastavio svoj put ka Rumuniji, i u terminu 21:45 je bio istocno od Temisvara ( kao zanimljivost).