Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Nestabilnosti u Crepaji i okolini 28.05.2019  (Pročitano 24106 puta)

Van mreže Liki

• Starost: 32
Nestabilnosti u Crepaji i okolini 28.05.2019
« poslato: 28. Maj 2019. u 21:52 »
Morao sam zbog veceg broja fotografija da napravim posebnu reportazu danasnjeg dana. Ko zeli moze da dopuni sa nekim svojim jer danas je bilo bas lepih formacija , dobro ispracenih.
Od ranog jutra je bilo sparno, toplo, ali i umereno oblacno sa cak i po nekom kapi kise iz slojaste oblacnosti, ipak oko podneva krecu razvoji i jedan koji sa razvijao kod glavnog grada je krenuo ka meni u juznoj i jugozapadnoj struji. Nisam imao savrsen pogled, ali bilo je vidno da postoje dve celije koje su se spajale i upravo je taj deo je zahvatio selo, trenutak spustanja zavese pre pocetka jake grmljavine (groma) i silovitog pljuska kada je palo 15mm.

Kolega iz Kovacice je bio u putu i fotkao je taj oblak iz daljine

Dalje na svom putu celije su se razdvojile i cak donele sitan grad, protivgradna je reagovala sa jednom ispaljenom raketom. Delovalo je da dan ipak nije gotov sto se nestabilnosti tice, ipak satelit nije bio previse optimistican, da bi oko 18h kolega Azureusko uslikao oblak u razvoju nesto zapadnije

Delovalo je prilicno slabo i nisam previse pratio, medjutim kada je pocelo da grmi izasao sam i u tom trenutku je prolazio severnije, odlucujem da odem i ispratim i posle 15 min po prolasku oblaka njive su plivale u vodi, najpre sam ispratio formacije, a na slikama se vidi i voda u njivama, mada je bilo i mnogo vise, medjutim resio sam da ispratim formacije i dalje neka slike govore...

Koliko je palo sami procenite.... ovaj oblak je u jugozapadnoj struji oslabio, ali nastavio svoj put ka Rumuniji, i u terminu 21:45 je bio istocno od Temisvara ( kao zanimljivost).
« Poslednja izmena: 28. Maj 2019. u 22:10 Liki »

Van mreže Bart

Odg: Nestabilnosti u Crepaji i okolini 28.05.2019
« Odgovor #1 poslato: 29. Maj 2019. u 20:12 »
Sjajne slike Liki, uvek me iznova oduseve kako izgledaju kumulonimbusi u ravnici   :D
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #2 poslato: 29. Maj 2019. u 20:53 »
 ^^ hvala Bart, da pa kada nema šta da smeta  :D

Van mreže Azureusko

• *
« Odgovor #3 poslato: 29. Maj 2019. u 21:49 »
mene fascinira kako se sve to iz jednog fotogenicnog oblacka sa padavinama pretvorilo na monsun i to sve u roku od 15 minuta.
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #4 poslato: 29. Maj 2019. u 21:52 »
Ponekad mi sva ta ravnica deluje monotono,ali toliko me i fasciniraju ovakvi pogledi na sve četiri strane sveta  ;) Nema da zakloni ovo brdo,ono brdo  :grin: Inače bravo na reportaži Liki :tu:

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #5 poslato: 30. Maj 2019. u 00:37 »
Kad ti brate imaš ravnicu i milina slikati. A kod mene sve kućurine, banderetine, žicetine i brdetine. :angry: ::) Inače reportaža je SUPER. :laie: :nnc: