Probudila me je jaka kiša. Vidljivost je u "mom" kraju po mojoj proceni ~1,5km uz, kao što rekoše drugari, stratuse skoro do zemlje. Ne vidi se gornja polovina toplane u čijoj se neposrednoj blizini nalazim, a mogu da zamislim kako je u višim delovima grada.
Vetar je u 1.50h na AMS Vračar slab, zapadni-jugozapadni, sa udarima do 3,3m/s. Na istoj AMS temperatira iznosi 14,0°C. Pritisak ima tendenciju opadanja i iznosi 1003,5hPa (svedeno na nivo mora 1019,3hPa).
Izmena: U poslednjem punom satu na AMS Vračar se akumuliralo 2,2mm. Verujem da je u severnim i zapadnim delovima grada palo bitno više s obzirom na radarska osmatranja.
"Ovamo" još uvek pada umerena i jaka kiša koja povremeno premašuje intenzitet 10mm/h po mojoj proceni. Biće zanimljivo videti šestočasovnu razliku u količini padavina između stanice na Vračaru (širi centar prestonice) i aerodroma u Surčinu (zapadna periferija grada). Biće sigurno prilično velika, ali sačekajmo SYNOP depeše kao potvrdu.
Izmena 2: Zvanično su obe stanice zabeležile 5mm. Subjektivno sam bio ubeđen da je na aerodromu palo bar 3-4mm više.
Na Novom Beogradu i dalje lije kiša. Rekao bih da je samo u poslednjih pola sata (od kada sam ustao) palo skoro 5mm. Sve pliva kao nakon obilnijeg pljuska; tlo je natoljeno i sve teže prima kišnicu (mestimično ima većih bara na zemlji).
Izmena 3: Kiša naglo slabi. Sada je to slab intenzitet.