Naravno da je ovo danas bilo za level 1, čak bi došao u obzir i level 2 za Mađarsku. Ali treba razumeti ljude i nema nikakvig smisla napadati ih, jer je ESTOFEX organizacija u kojoj rade ljudi isključivo na dobrovoljnoj bazi bez da išta zarađuju na tim prognozama, sve sa ciljem da se unaprede prognoze konvektivnih nepogoda. A neki od njih su i među najvećim stručnjacima u Evropi iz te sfere, ljudi koji su doktorirali na tom polju. Imao sam priliku da radim probno prognozu za ESTOFEX, čak i ponudu da postanem jedan od njihovih prognostičara saradnika, ali kad sam video koliko vremena i truda je potrebno da se uradi samo jedna prognoza, odustao sam. I logično da su prethodnih dana bili ažurniji jer većina njihovih prognostičara su iz centralne i zapadne Evrope i sigurno da im je interesantnije dok je njihovo područje u fokusu, isto kao što je i nama uglavnom Balkan interesantan. Odužih sa pričom, ali čisto da malo razjasnim šta je ESTOFEX i kako funkciniše.
Elem, sevanje je postalo ređe i udaljenije, sva je prilika da će Beograd noćas izvisiti za neku akciju. Sutrašnji dan je nova šansa.