Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2019 - II dekada  (Pročitano 48124 puta)

Van mreže Srks

• **
Odg: Jun 2019 - II dekada
« Odgovor #820 poslato: 20. Jun 2019. u 22:41 »
Jeste da Beograd ništa ne promašuje ovih dana, ali moj kraj sve tradicionalno zakači najslabijim mogućim delom. Ali zato Novi Beograd i Zemun ne maši, ova sezona će se po njima pamtiti.

Ali zato Novi Beograd i novi downburst, kakav magnet za oluje, ako je i danas palo 20-ak mm tamo, sigurno je odavno preskočilo 100mm u ovih par dana. Za to vreme jugoistočni delovi grada nisu još ni dobili kišu.

Nisam bio na NBG-u da ispratim hronologiju popodnevnih pljuskova, ali sam se vratio oko 19h (kad se sve već postepeno smirivalo, mada je i dalje pljuštalo), i imao sam šta i da vidim. Na Vračaru je do tad pao tek poneki mm, a na NBG-u nova poplava. Možemo da diskutujemo da li je kumulativni efekat zbog padavina prethodnih dana učinio svoje, ali ulice su delovale slično kao i juče - kada je palo i do 40 mm. Pritom, bilo je neverovatno mnogo vode i po trotoarima/zemljanim površinama.

Evo par slika koje će posvedočiti o novoj epizodi potopa na Novom Beogradu, jezero u Omladinskih brigada:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Jun 2019 - II dekada
« Odgovor #821 poslato: 21. Jun 2019. u 00:01 »
^^ Verovatno je i do kumulativnog efekta, pa i nakon današnjih realnih 15-20mm izgleda kao da je palo 100mm. Ali da je svaki potop ovih dana prešao preko NBG, to je zaista čudo. I kad padne 100mm i više za par dana, sigurno je da zemlja nema više kapaciteta da upije nijednu novu kap i otud takve slike.

Verujem da će nedelja donekle ispraviti tu konvektivnu nepravdu prema istočnim i jugoistočnim delovima grada. Danas mi prijatelj reče da je na Mirijevu tek malo poprskalo u par navrata.
Moj kraj u zlatnoj sredini. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm