Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Oktobar 2019 - II dekada  (Pročitano 10408 puta)

Na mreži Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
Oktobar 2019 - II dekada
« poslato: 11. Oktobar 2019. u 06:55 »
 ^^

Van mreže Bart

Odg: Oktobar 2019 - II dekada
« Odgovor #1 poslato: 11. Oktobar 2019. u 08:35 »

Izvor:ogimet.com
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #2 poslato: 11. Oktobar 2019. u 08:44 »
Ma kakvi, samo okvasila...

Situacija na jezeru Selište krajnje zabrinjavajuća, mogu tek da mislim kako li je istočnije...

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #3 poslato: 11. Oktobar 2019. u 12:54 »
Ноћас пало 4,9 mm.

Рачунајући и прошли петак када је на најближој падавинској станици пало 17 mm, може се закључити да стање овде није алармантно као источније, али наравно далеко од идеалног.

Почиње полако и то Михољско лето, мени ће лично пријати, нека нам се врати све то када буде требало, као прошле зиме на пример.  :)

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #4 poslato: 13. Oktobar 2019. u 08:47 »
I tako... suncano napolju, takt 10 C i brzo to raste.

Jutros rano bilo sumaglice.

Po ogimetu 5.3 T-min i juce 26.6 C Tmax.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #5 poslato: 13. Oktobar 2019. u 21:44 »
Suncano i toplo danas, gotovo tiho. Maksimalne temperature:

Izvor: Ogimet

Idealno za voznju bajsa  :D

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #6 poslato: 14. Oktobar 2019. u 08:43 »
Vedro, tiho, takt 10 C

Tmax juce 28 C, tmin jutros 6.4C
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #7 poslato: 14. Oktobar 2019. u 20:56 »
Jos jedan suncan i topao dan, kao i juce gotovo tiho, uz nesto visoke oblacnosti. Dogura do 30C, uz veliku dnevnu amplitudu:

Izvor: Ogimet

Neke stanice su izgleda imale dnevni rekord, za 14. oktobar

Izvor: coolwx.com

« Poslednja izmena: 14. Oktobar 2019. u 21:08 skomimaster »

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #8 poslato: 14. Oktobar 2019. u 20:59 »
Bezobrazno toplo vreme za sredinu oktobra, današnji maksimalac na Vračaru čak 27.7°C:ufff:

Ma razumem sve, i miholjsko leto, i stabilan i sušan period sa 10-15-20 dana u kontinuitetu sa temperaturama po 10°C iznad prosečnih vrednosti. Samo kada bi bilo neke vidljive, bitnije promene u dalekim (240+) satima.  :D  No, ni toga nema, i to je praktično isparilo. Treba stoga smanjiti i apetite, te se nadati ćemo se bar osloboditi vrućina negde do početka decembra.  :)

Ako ništa drugo, duže noći čine svoje, pa uspevamo u Beogradu da se bar tokom noćnih sati ne kuvamo usred oktobra. Na AMS Vračar trenutno 18.2°C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #9 poslato: 14. Oktobar 2019. u 21:56 »
Selo Stublal, preko Zapadne Morave.

Sve ima svoje ali...

Kažem, na šta li to liči u Kruševcu ili Paraćinu neću ni da zamišljam:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #10 poslato: 14. Oktobar 2019. u 22:10 »
 ^^ Kakva slika  :(  Strašno... Što je najgore ne vidi se kraj suši.
Jest da će se to gotovo  sigurno kompenzovati u zimskim mesecima ali ovo je tuga. I verujem da ima još puno ovakvih slika u nekim  centralnim i istočnim krajevima.
Još krajem Jula u nekoj temi sam pisao da me ne bi čudilo da Avgust i Septembar budu sušniji ali i Oktobar je na dobrom putu da bude kao i prethodna dva meseca.
Ps. Gde nam je Srpski seljak da očita prognozu za naredna 2-3 meseca  :)

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #11 poslato: 14. Oktobar 2019. u 22:43 »
Bezobrazno toplo vreme za sredinu oktobra, današnji maksimalac na Vračaru čak 27.7°C:ufff:
Ma meni je vreme do jaja. :) Temperature idealne pa me smara da idem u kanc i radim iz gajbe na terasi, u fazonu laptop u krilo, zabodem se na ljuljašku i peglam. U nekoj pauzi se provozam do Ade, rentam bajs i zabodem par krugova, pa sednem u neku baštu u Beton hali na klopu - milina. Jedino što su ovakvi uslovi skoro isključivo rezervisani za "miholjsko leto". Tada je sunce dovoljno nisko da ne smeta ni kada je u zenitu. A temperature i vlažnost vazduha idealne da se ne znojiš. Da mogu, zadržao bih ovo vreme zaista do decembra. :)

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Van mreže mareeram

« Odgovor #12 poslato: 14. Oktobar 2019. u 22:47 »
Ja ne bih. Idem svake nedelje po Srbiji i kiša je preko potrebna..naprosto nije normalno ovako...

Van mreže sale pn

« Odgovor #13 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:02 »
Ma sve je pod kontrolom, kakva susa Kimi. Svi se raduju ovom lepom vremenu i uzivaju kao da ga nikad nije bilo, i kao da ga nikad vise nece biti, samo neka tera do proleca. A kisa ne mora vise nikad da pada, moze i bez nje da opstanu biljke, reke itd. Najbitnije je da moze da se bleji po bastama kafica od jutra do sutra, do jaja je majke mi.

Van mreže mareeram

« Odgovor #14 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:06 »
Ma sve je pod kontrolom, kakva susa Kimi. Svi se raduju ovom lepom vremenu i uzivaju kao da ga nikad nije bilo, i kao da ga nikad vise nece biti, samo neka tera do proleca. A kisa ne mora vise nikad da pada, moze i bez nje da opstanu biljke, reke itd. Najbitnije je da moze da se bleji po bastama kafica od jutra do sutra, do jaja je majke mi.

:worthy:

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #15 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:13 »
Ni ja nemam ništa protiv Miholjskog leta  :) Idealan spoj vlage, temperature, i baš je prijatno. Verovatno bi velika većina ljudi van foruma potpisala da ovako bude tokom cele godine  :D
Jedino taj deficit padavina za mnoge predele je problem *_*

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #16 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:29 »
A kisa ne mora vise nikad da pada, moze i bez nje da opstanu biljke, reke itd. Najbitnije je da moze da se bleji po bastama kafica od jutra do sutra, do jaja je majke mi.
Ne znam šta da ti odgovorim na ovaj komentar, ali mislim da moj životni stil neće uticati na to da kiša padne ranije ili kasnije, pa se zbog toga ni ne opterećujem razmišljanjima o uticaju suše na biljni svet oko nas, već se trudim da maksimalno iskoristim povoljne vremenske prilike i maksimiziram neka svoja životna zadovoljstva.

A slobodno vreme radije koristim da razmišljam o tome gde ću sledeće da putujem i u koje ću nove biznise ući sledeće godine, umesto da razmišljam o suši, kada će pasti kiša, i da li će ta kiša nadoknaditi proušteno, kada je moj neposredni uticaj na sušu jednak nuli, obzirom da ne mogu da prizovem kišu :D.

Van mreže mareeram

« Odgovor #17 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:30 »
Ovo više nije za aktuelne, treba da prestane..  :confused:

Van mreže mareeram

« Odgovor #18 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:32 »
Pritom postoje ljudi kojima upravo kiša pretstavlja zadovoljstvo...
Kao meni na primer..
Obožavam britansku, irsku, skandinavsku priobalnu klimu...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #19 poslato: 14. Oktobar 2019. u 23:36 »
Mareeram, sve je pod kontrolom. Ovo je forum i normalno je da suočavamo mišljenja. Nemoj da shvataš moje komentare lično,
pričamo o afinitetima, ko šta voli, suočavamo emotivno i racionalno. :grin: Bezveze je da se držimo strogo formalne diskusije pogotovo sada kada je vreme takvo da utiče na smanjenu aktivnost foruma. Ovako sa sučeljenim mišljenjima diskusije dobijaju dinamiku i dokle god se poštuju osnovna pravila komunikacije, skroz je ok da nastavimo u ovom fazonu.

Meni je lično glupo da se uključujem u diskusiju gde delim mišljenje sa većinom učesnika - više volim da uletim u vatru. :D