Додао бих само да би и Бг у овој ситуацији могао позитивно да изненади...
Zavisi ponajviše od toga kolika su očekivanja pojedinca.
Kada je reč o ovakvim sinoptičkim situacijama vrlo često su najprecizniji pojedini visokorezolucijski numerički modeli, a izdvojio bih jedan sa kojim sam stekao kakvo-takvo iskustvo, (francuski) ARPEGE 0,1°, koga sam i ranije pominjao.
Ako mene pitate, u južnim delovima Beograda bi trebalo da se oformi snežni pokrivač visine od 4 do 10cm, na Avali i Kosmaju do 15cm, uglavnom sutra od popodnevnih časova. Kada je reč o centru grada, odnosno stanici na Vračaru, po meni je realno za očekivati da padne 3-4cm, dok bi visina preko 5cm bilo pravo iznenađenje.
Kao jedan od verovatno najvećih ljubitelja snega na ovom forumu voleo bih da padne barem 20cm snežnog pokrivača, dok neko ne bi "priznavao" sneg bez pola metra, ali se ipak treba truditi biti što objektivniji i imati realna očekivanja.
Kada sam u jednoj od prethodnih rečenica spojio sebe i iskustvo, naravno da nikako nisam pomislio da se može na bilo koji način porediti sa znanjem i iskustvom diplomiranih meteorologa i ljudi koji u ovoj struci rade više decenija. Veoma često pišem "smele" prognoze, ali ne zato da bih se pravio "pametan", već zato što sam perfekcionista i prilikom pisanja svake dajem sve od sebe da bude što preciznija, a posle pratim razvoj situacije i analiziram gde sam pogrešio.