"Zimoljupci" u III dekadu meseca sa punim pravom "ulaze" u veoma lošem raspoloženju — razočarani, letargični i u beznađu. Iako ni ovaj period neće doneti ništa od "prave" zime sa snegom, ostaje prilika da se "otvori put" za potencijalno jače zahlađenje u prvim danima februara... ili je to samo moja nedosanjana zamisao. Kako god, vreme će pokazati. U drugoj polovini februara na jednoj drugoj destinaciji ću svakako uživati u snegu, što je verovatno razlog zbog koga sam donekle opušteniji i možda jedini na ovom forumu koji još uvek veruje u "preokret", ali gde god da sam i koliko god snega da ima oko mene — nije mi draži nego onaj u rodnom gradu.
O trenutnom vremenu se nema šta novo reći. Dakle, tmurno je i vlažno sa sada blagom sumaglicom (do skoro je vidljivost bila lošija) i uz slab severozapadni vetar. Temperatura iznosi od -0°C, koliko je u višim delovima grada, do 1°C u centru, i ima tendenciju malog porasta. O atmosferskom pritisku sam detaljnije pisao u mojoj prethodnoj poruci, u "II dekadi". Inače, nakon samo nekoliko dana, u Beogradu je vazduh ponovo zahađen (nezdrav).
Po podacima sa OGIMET-a, u centru Beograda (GMS Vračar) srednja brzina vetra po danima (prosek je izračunat na osnovu svih termina merenja u određenom danu od 00-23h po srednjeevropskom vremenu, koji uključuju desetominutno merenje srednje brzine vetra neposredno pre svakog punog sata) već gotovo mesec dana ne dostiže ni 10km/h (varira od svega 2,0 do 8,7km/h, zavisno od dana).