U Beogradu je i juče bilo solidnih padavina, pre svega u jugozapadnim i centralnim delovima grada, tako da dolazimo do konačnog bilansa padavina prema zvaničnim podacima sa Vračara od
17mm. Severnije i istočnije je bilo nešto manje padavina, pa je AMS Karaburma zabeležila ukupno 13mm, a verujem da je i kod Škomija u Borči slična situacija. Zapadnije i južnije je bilo više padavina, pa je na aerodromu zabeleženo 24mm, a prilično pouzdane AMS na Ceraku i Banjici su zabeležile ukupno 28mm i 26mm (što se uklapa sa Jocinim i mojim procenama). Sve u svemu bila je teška situacija za prognozu, ali ipak ne u potpunosti neuhvatljiva. Ogradio sam se koliko sam mogao, ali najrealnija prognoza se na kraju i ostvarila:
E sad, kad je konkretno Beograd u pitanju, šta da kažem a da već nisam rekao. Neki modeli daju padavinsku rupu tačno iznad Beograda, neki modeli daju u zoni iznad Beograda i više padavina nego južnije npr. Kada se uzmu u razmatranje svi poslednji izlazi svih dostupnih modela dolazimo do nekog proseka od 15-20mm od utorka u 18UTC do srede u 18UTC. Lepa količina padavina, ali daleko od izvesne. Ako mene pitate, sve od 5mm do 50mm je u igri ovoga puta, a ne isključujem čak ni neke male mogućnosti da padavine budu i van tog opsega.
Trenutno sunčano, vetrovito i sveže. T 17°C.