Nakon sinoćne oluje ima i polomljenih grana po Dorćolskim parkovima
Što se tiče grada na kraju dosta uravnotežene količine kada se sve sabere u protekla dva dana. Zato u mojoj opštini ogromne razlike na ne tako velikom području. Ako izuzmemo Kaludjericu koja je bliža gradu nego meni, ostala mesta zapadnije i južnije nisu prebacile ni 20mm. Kod Ivketa je juče kako kaže vrlo malo kiše palo, Vrčin 10ak mm samo..
Zato su Grocka, Begaljica, Zaklopača, Ritopek a pretpostavljam i Vinča prebacili 60-70mm, u suštini sva mesta bliže Dunavu su dobila veliku kišu. U Ritopeku koliko sam čuo padao je i grad i omlatio trešnje ( selo sa najviše trešanja u Srbiji ) onaj potok u blizini moje kuće bio je kritičan, fala Bogu pa se zadržao u koritu, u Begaljici je pliće korito pa se i izlio ponovo -_- Preksinoć 20mm + juče 50ak mm
Juče sam posle prvog nevremena u mom kraju poželeo da se onaj drugi oblak jugozapadno sruči na Beograd. Zakačilo je i moj kraj ponovo ali u manjoj meri. Na kraju stvarno Bg potopi... Danas bih poželeo da kod mene ne padne ni kap a da recimo kod kolege Barta ili Deja padne dobra kiša bez nepogoda
Toplo i pretežno vedro u gradu, sparine svakako ne fali
Edit: Još jednom se potvrdilo pravilo da su sporo pokretni stacioniranii CB-ovi opasniji od onih jakih oluja koji prelete za 10-20 minuta. Zakuvalo se već na JZ i jugu zemlje, pojavljuju se i odrazi oko Valjeva što po nepisanom pravilu pri Jz strujanju garantuje akciju u Bg i okolini ..