A sad od mene malo neakademskih komentara što bi se reklo
Padavine će trajati 4 dana, računajući današnji dan kao početak.
Prvi talas će se večeras širiti sa juga ka severu. Ne znamo dokle će dobaciti ali verovatno će i veći deo Vojvodine ugledati prve pahulje noćas. Sutra do podneva taj talas će donositi siguran sneg ( osim krajnjeg juga ) ali vremenom će se intenzitet smanjivati.
Sledi glavni (drugi) talas padavina. On će dobaciti više ka severu i tu će Beograd i Vojvodina tražiti svoju šansu za "konkretniji" snežni pokrivač. To će biti i glavna dilema, koliko će jača padavinska zona ići severno. S druge strane u tom periodu će bitku s temperaturom voditi južni delovi zemlje. Biće zanimljivo videti obe granice
Još bih se osvrnuo na treću šansu za sneg u ponedeljak popodne i utorak u Vojvodini. Čini mi se da modeli više padavina daju Bačkoj i Sremu, mada je logično da Banat tu može da traži koji cm
Verovatno će to biti tromi odrazi na radaru širom Vojvodine koji će ponegde doneti možda i dvocifrenu visinu snega, eto malo optimizma, pa u duhu optimizma neću pomenuti moguće feniranje sa Karpata i pozitivne temperature u Banatu
Neka Boce doda nešto za istočni deo Srbije, ali u suštini mislim da je grubo neakademski rečeno ovo prava prognoza za predstojeći period.