Sasvim sigurno je bilo velikog topljenja severno od Beograda. Nije bilo vedro kroz noć pa da stegne, Sunce u najtoplijem delu dana, deblji plus, još vetrina.. čas posla ode neki tanak pokrivač. Doduše, usled velikog gradijenta već je i danas krenuo razvoj dnevne oblačnosti na severu Vojvodine.
U Bg-u se nekako drži, mada je i ovde od kad je opet probilo Sunce intenzivno topljenje. Posebno u ovom užem gradskom jezgru to izgleda dosta ružnije nego juče.
Čudi me ukoliko i u centru grada nije bilo značajnog topljenja. Na Novom Beogradu je nakon današnjeg dana snega ostalo na polovini površina, ako i toliko. Pritom je bilo postepenog topljenja i tokom jučerašnjeg dana. Prekjuče ujutru Vračar je merio 12 cm, a i ovde je bilo 10ak cm. Videćemo šta će reći večerašnji podaci.
Inače, jutros su padavinske stanice Zemun i Senjak merile svega svega 3 cm pokrivača, a čini mi se da je na Senjaku prekjuče ujutru mereno 9 cm.
U Beogradu bez padavina danas, ali temperatura koju decimalu niža nego juče. Kod mene nije prelazila -0.5°C, a i Vračar nije imao više od -0.1°C, pa ostaje da vidimo hoćemo li i zvanično zabeležiti prvi ledeni dan ove zime:
Na kraju ipak ne, temperatura je juče dogurala do 0.0°C, taman dovoljno da ne bude ledeni dan.
I dalje smo iznad nule, trenutno +1.6°C na AMS Vračar.