Profi, znam da imas 100 godina i da si zaboravan ali od snega 2017 je proslo ne tri nego 4 godine... Poslednjia zima vredna paznje i sneg koji si samo ti prognozirao i niko drugi, ako sad pamcenje mene dobro sluzi
Auuuu.. omatorio sam...
nekadašnji đak čuvene Matematičke gimnazije u Beogradu, greši u oduzimanju dvocifrenih brojeva
.
Da, prođoše već 4 godine!
U Beogradu je sneg, makar u centru, naglo oslabio nakon 14.15h (EC je to dobro "nanjušio", ali je bitno podbacio sa padavinama).
Do 14h "kod Vuka" je nov sneg dostigao visinu 8cm od 3.8mm padavina - obe vrednosti su u skladu sa očekivanjima.
Videćemo koliko brzo će temperatura porasti od utorka - drugar mi je ukazao da RHMZ "vidi" izrazito brzo otopljenje i upravo primetih da za Beograd "daju" +5°C već u utorak i +11°C za sredu.
Pitanje je koliko će biti npr. južnog-jugozapadnog vetra u prizemlju u utorak i dalje ka sredi - uz relativno slab vetar temp. najverovatnije neće moći baš drastično da poraste u jednom danu (nakon solidnog mraza i očuvanog snežnog pokrivača - mada je bilo situacija kada i pored "debelog" snega temperatura na Vračaru brzo raste)...