U Beogradu, "kod Vuka", večeras pada slaba kiša a od pre 15-ak minuta susnežica uz temp. koja je i dalje značajno iznad nule tj. trenutno je 1.7C ali ovo je bitan "napredak" u odnosu na doskorašnjih 2.1-2.4C.
Mislim da je tek oko 23h moguć "normalan" sneg u gradu - pod ovim ne mislim na suv sneg uz -2C
ali mislim na znatno jače padavine od ovoga što je trenutno, pa do ovih 130mnv tek mali deo rastopljenih pahulja uspe da "preživi"... Te jače padavine, ako nešto ne "izmalerišem", verovatno neće dugo trajati ali će verovatno lepo izgledati
posle ove dvosatne kišice a od skoro i susnežice sa većim udelom kišnih kapi u odnosu na rastopljene pahulje...
U višim delovima grada sneg se po rečima očevidaca
već zadržava, ali ogromnu razliku pravi nadm. visina od npr. 120-130m u centru grada i npr. 230m (a ponegde i više) u južnim delovima i predgrađima...
Edit: @mareeram
Susnežica koju sam spomenuo je "miks" znatno više kišnih kapi nego mokrih pahulja i to je počelo tek nakon 22h... ali nadam se onome što sam ranije napisao: jačim padavinama oko 23h ili kasnije, pa bi u samom gradu pahulje tada lako "došle" do prizemlja a viši delovi će tada verovatno imati baš lep ambijent...