Ja sam ovde bio vrlo čest posetilac i veoma aktivan član osam godina naročito tokom konvektivne sezone. 6-og maja sam napunio deceniju članstva ovog foruma i ponosan sam na to.
Medjutim, sajt za uploud-ovanje slika je 9-og septembra 2019-e prestao da postoji i samim tim su moje meteoreportaže i slike koje sam ovde izbacivao osam godina pobrisane preko noći i taj strašan udarac je bio šok za mene i samim tim sam se povukao sa foruma i dolazim s' vremena na vreme.
Plus je ova godina bila jako meteorološki neinteresantna i monotona. Od 2019-e godine samo se povremeno pojavljujem u
Prognozama, kada deluje da nešto može biti interesantno. Nažalost, ove godine imali smo samo julski ciklon sredinom tog meseca koji je doneo petodnevne zanimljivosti.
Ostalo je bilo bzvz, a i ovaj prodor koji je juce delovao interesantan izgleda da padavinski neće Bogzna šta doneti kako je delovalo prethodni dan. U sredu imamo dotok vlažnog vazduha iz Mediterana, ali tek popodne i uveče. Temperatura će pomalo početi da pada još u utorak, a u sredu za još par stepeni na granice proseka. Kod mene može biti nekih konkretnijih padavina, ali kako sada stvari stoje, to bi bilo u četvrtak. Do subote će se padavine raširiti, ali intenzitet znatno umanjiti upravo zbog košave koja će rasterivati padavine iz ostatka Srbije. U subotu bi trebalo da usledi razvedravanje, a od nedelje dugotrajnija stabilizacija, ali uz vrlo niske jutarnje i prosečne dnevne temperature zbog dominacije Anticiklona iz Srednje Evrope koji se od iduće sedmice spušta i na nas, ali i zbog sve većeg dotoka hladnog vazduha iz Rusije. Tako da čim se razbije ovaj trodnevni ciklon i obuzda košava, očekujem sledeće sedmice prve jutarnje mrazeve, a po kotlinama i prvu inverziju ove jeseni.
Miholjsko leto verovatno se završava 6-og oktobra kao i prošle godine, ali bez ciklogeneze jer kako sada svi modeli crtaju, od 10-og oktobra
Bablje leto. Samo konkretne kiše nema na vidiku JOŠ UVEK.