U Melencima upravo presnežilo. Vetar divlja.
Trenutno samo slab sneg ali uskoro bi trebao intenzitet znatno da ojača pa samim tim bi i temperatura trebala da se u roku od sat-dva zakuca na 0.0°C kako bi se i Zrenjanin uključio u trku za dvocifreni snežni pokrivač. Uz jak intenzitet padavina ovo je veoma realan scenario.
EDIT: Zrenjanin za 20min sa 1.5°C na 0.8°C
Čestitam Žiko. Mislim da ja sa Vršcom, B.Karlovcom, Negotinom, Zaječarom, Leskovcom, Velikim Gradištem... možemo otpisati sneg. I sada neka mi neko kaže da nema klimatskih promena!? Nisam inače očekivao kod Žike da tako brzo padne temperatura. Za mene ovamo samo tuga od kiše kolika se ispadala.
EDIT: U Velikom Gradištu sa 3,8C pala na 1,4C. Kako je to neverovatno, a mi ovde možemo se slikamo. Baš kod nas balon tolog ostaje ceo dan verovatano i u Kikindi.
Недеља, 12.12.2021. у 07.50 h
Током преподнева облачно са снегом, осим на југу Баната, у Тимочкој Крајини и на крајњем југоистоку Србије где ће падати киша. E to je i za njih siguran sam iznenađenje. Pa oni su na istoku u planinama rekli preko 50cm, a u nižim 20cm. Nekako mi drago kad se zajebu i oni i ja. Na kraju ustvari nas je zeznuo prognostičarski materijal.