Ludo, ludo je bilo juče. Kažem, u početku je sve krenulo blago, razvije se nešto ali se brzo razvuče i rasparča. Baze visoke, zavese na planinama slabe. Međutim, kako je vreme prolazilo, vidljivo je bilo da se razvoj uozbiljuje sve više i više.
Iako je delovalo da slabi glavna tura sa zapada Srbije, dok je ovde pljuštalo jako od predvodnice uočio sam vrlo zanimljiv oblak prema zapadu koji je brzo dobijao na snazi i krenuo opasno da se otvara. Krenula je da se intenzivira i grmljavina naglo, koje dotad maltene nije ni bilo.
Jasno se videlo da se malo zapadnije , jugozapadnije spušta pravi žestoki downburst. Tako je i bilo, potrajalo je malo dok se dovuklo ali kada je stiglo...joj kako je to lilo, to je strahota. Nešto kao poput onog za Ilijindan pre par godina. Maltene prst pred okom se nije video, a vetar olujni, u par minuta ja mislim da je promenio sve moguće smerove, duvajući do 25,3M/S. Brzo s njegovim početkom je nestalo struje koje nažalost nema ni dalje iz nekog razloga. Počeo je prvo sitan grad uz trajanje vrhunca downburst-a, međutim oblačnost je nastavila u pozadini da jača, pa je kiše bilo sve manje a grad sve krupniji i krupniji
Bukvalno je 10-ak minuta padao čist grad, srećom ne obilan, obima kao kovanice od 10 dinara, pa je zemlja bila nakratko pobelela. Kod mene nije bio toliko obiman, ali je bio najkrupniji. Bukvalno kilometar južno i istočno od mene je napadao da su i sat vremena kasnije i dalje bile naslage na zemlji. I nakon što se sve smirilo u još 3-4 navrata bilo je jačih pljuskova.
Srećom pa je u funkciji bio i običan baštenski kišomer. Trknuh brzinski te ga isprazni, prešišao je bio maksimalnu skalu od 35mm, pa je još na to dodalo 32mm. Pa vi vidite koja kišurina se prosula.