Da, jaki udari vetra probili i otklonili sve sumnje oko onoga što smo od starta i pretpostavljali, da će ovo biti još jedan suvi front u Beogradu bez ikakvih konkretnijih konvektivnih dešavanja. Već godinama unazad ovakvi sistemi zaobilaze Beograd, pa je bilo nerealno za očekivati da ovo veče bude izuzetak.
Ipak, prognoza koju sam juče napisao se u velikoj meri ostvarila, i sudeći po izveštajima iz delova Vojvodine, ne može se reći da se "tresla gora, a rodio miš". A za Beograd, šta više reći.. U prethodnim godinama sam ovakve "ispale" emotivnije doživljavao, a sad sam se valjda ili navikao ili promenio poglede na svet. Više sam imao želju da se na kratko vrati taj osećaj koji bi na kratko probudio sećanje na neke davne godine od 2009. do 2014. i neke dane kada oluje nisu baš uvek mašile Beograd.
U meteorološkom smislu, ovaj maj je definitivno bio za zaborav. Biće drugi najsušniji u istoriji merenja, ako neke padavine ne iznenade u narednih par dana, a verovatno će biti i jedan od najtoplijih u istoriji merenja. Videćemo hoće li i letnji meseci nastaviti u tom ritmu, osećaj kaže da hoće.
Dok sam kucao ovu kilometarsku poruku, vetar se malo smirio, a vidljivost popravila jer je bila smanjena zbog prašine.