Ufff...
Ne bih lenj, pa zavirih u budžak. Ali... tamo nije bilo mnogo sreće.
Prvi slučaj, 12-14 decembar, jeste dao sneg Srbiji, ali simboličan, i to samo krajnjem severu (Palić, Sombor). I to ne bi od ciklona, već od repića fronta na kraju, koji je dao padavine 14og 06-18 UTC, sve do 1 mm. Ali bilo je kiše u Crnoj Gori, početkom animacije. Za osmatranja 12og 06-18 UTC palo je 5mm u Tivtu, i po 2 mm u Nikšiću i Podgorici.
Drugi slučaj je imao malo više od svega. Međutim, padavine su zabeležene uglavnom za 2gi januar 06-18 UTC. Istina, mešano, kiša i sneg, što će reći jedna sveopšta lapavica, a na planinama sneg. U Srbiji je bilo mestimićčnih padavina do 5 mm na severu (Palić), a na krajnjem istoku i 8 mm (Negotin). Crna Gora je bila sa više kiše koja je padala i u prethodnom merenj, tako da količine koje dajem su za 24 časa (1vi u 18 do 2gi u 18 UTC): Nikšić 60, Tivat 18, Podgorica 16, Bar 13m.
U drugom naletu je bilo ono pravo. Padavine su zabeležene širom Srbije, Crne Gore i uopšte tog područja, u vremenu od 4og u 06 do 5og u 18 UTC. Količine su se kretale po Vojvodini i centralnoj Srbiji od 8 do 18 mm, u Timočkoj krajini i više (Crni Vrh 27, Negotin 26, Zaječar 20 mm). Južno od Zapadne Morave bilo je malo više padavina (Kuršumlija 22, Kruševac 25 mm). Ali, tu je Crna Gora bila malo suvlja. Prvo, većina padavina bila je 4og u 18 do 5og u 06, ito 2 do 5 mm.
Uh, malo sam se potrudio, ali dosta vremena mi je bilo potrebno za jednu ovakvu analizu. Ali mislim da če upotpuniti sliku.
Joe, potrudiću se da nađem neke izdašnije ciklone, ali mislim da mi za danas vreme ističe. Možeš i ti da potražiš nešto, mada mislim da smo našli dobre ilustracije - tema je, ipak, ciklon.