Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2022 - II dekada  (Pročitano 16818 puta)

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
Jun 2022 - II dekada
« poslato: 11. Jun 2022. u 00:17 »
Auuu kakav monsun... napolju ponovo sve pliva  :facepalm:

Rumunski voz ne masi...

Ne treba ovde kise bar do sredine avgusta... ovo treba da padne gde je zemlja zedna.

Videcemo litrazu ujutro... nema vetra, samo pljuskovi kao u Forest Gampu - takt 18 C
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
Odg: Jun 2022 - II dekada
« Odgovor #1 poslato: 11. Jun 2022. u 00:37 »
I u Rači već pola sata umerene i jake kiše, trenutno baš pljušti, peta tura danas, mada je ovo već subota, ali baš se ispadala kiša, imali smo danas baš sreće, naročito sa onim mini oblacima preko dana, ovo je zahvatilo šire područje

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #2 poslato: 11. Jun 2022. u 05:40 »
Тихо и облачно е времето във Враца тази сутрин. Вали слаб дъжд. Такова беше и през нощта. Валежът не е съществен.
Т е 17С след 22С вчера.

Van mreže dejca

« Odgovor #3 poslato: 11. Jun 2022. u 06:42 »
Uh kakav kakav pljusak već više od sat vremena a i dalje pljušti kiša, ovaj itezitet padavina odavno nije bio.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #4 poslato: 11. Jun 2022. u 06:52 »
Във Враца го излива с кофите, а ние с жената сме тръгнали към София за дипломирането на дъщерята, която завършва юридическия факултет на Софийския университет.

:)

Van mreže dejca

« Odgovor #5 poslato: 11. Jun 2022. u 07:59 »
Kiša ne staje, Leskovac se našao na sred  ove trake koja ide iz Bugarske.

Van mreže Bart

« Odgovor #6 poslato: 11. Jun 2022. u 08:00 »
Sad prolazi tik juznije od Nisa  :facepalm:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #7 poslato: 11. Jun 2022. u 08:54 »
Zato kod nas na JI Bg,sunce przi od ranog jutra.Ni mikrogram kise nije pao.Ne pamtim da je skoro bilo ovako da nas na sve moguce nacine obilazi..

Van mreže Aleksa

« Odgovor #8 poslato: 11. Jun 2022. u 09:07 »
Ovde tmurno, maglovito...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #9 poslato: 11. Jun 2022. u 10:02 »
Osvanulo je tmurno jutro uz nisku oblačnost i za sada ne deluje da bi to moglo da se razilazi uskoro. Videćemo šta će biti danas, za sada ne miriše na neke nestabilnosti. Modeli su presušili za Beograd i severnije, dok se južnije i dalje daju ogromne količine padavina. A južnije se toliko ustoličila slojasta oblačnost da ne vidim načina da nešto probije tu inverziju skorije vreme. Sa druge strane, severnije ima vedroće na pretek ali su modeli suvi ko barut. Stvarno ne znam šta da očekujem za danas. Negde će sigurno biti nešto kao i juče, jedino što pouzdano znam je gde sigurno neće.  :laugh:
Sever i zapad zemlje danas završavaju sa uticajem ovog čudesnog ciklona, dok će jug i istok imati padavine i nestabilnosti i naredna dva dana pre konačne stabilizacije u utorak koju svi željno iščekujemo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dejca

« Odgovor #10 poslato: 11. Jun 2022. u 10:02 »
Kiša pada i dalje, na kratko je bila prestala. A u Niš mislim da nije palo ništa, takvu putanju imaju kišni oblaci. Suša je zaustavljena.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #11 poslato: 11. Jun 2022. u 10:32 »
U Paraćinu niska oblačnost, a duva i umereni severozapadni vetar. Prohladno je sa samo  19.5 stepeni. Ni naznakama da bi nešto moglo da se izrodi popodne.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #12 poslato: 11. Jun 2022. u 10:36 »
Kisomer jutros broji 22.5 mm, a rhmz kaze 9mm na stanici. Takt 23 C, suncano i gadno sparno... Za gljive dusu dalo, ali kod zaljubljenika u gljivarstvo kao sto je nas Milosh bude suvo i nema ih, a ovde buja kao u amazoniji.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #13 poslato: 11. Jun 2022. u 10:42 »
Kod mene kući juče samo 5,9mm zbirno.

Jutros se namestila bila prugica pa je dodalo još 3,4mm. Videćemo danas šta će biti, strujanje idealno da ne može idealnije biti.

U Beogradu sve više Sunca.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Demian

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #14 poslato: 11. Jun 2022. u 11:53 »
Ovde oblacno 20 stepebi slab vetar a cini mi se da oblaci postaju gusci, sinoc pafala kisa

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #15 poslato: 11. Jun 2022. u 11:54 »
Juče 25mm kod mene, napokon dobra kiša pade, videćemo šta će se izdešavati danas, ali još jedna ovakva porcija ne bi bila previše

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #16 poslato: 11. Jun 2022. u 12:26 »
Kisomer jutros broji 22.5 mm, a rhmz kaze 9mm na stanici. Takt 23 C, suncano i gadno sparno... Za gljive dusu dalo, ali kod zaljubljenika u gljivarstvo kao sto je nas Milosh bude suvo i nema ih, a ovde buja kao u amazoniji.

Ja se ne brinem za gljive, njih će uvek negde biti. Ne brinem ni za travuljinu, ona će izrasti od prve jesenje kiše. Brinem se za drveće. Nisu to palme ili kaktusi pa da imaju rezerve vode i da su navikle na ovako duge periode bez padavina. Nakon najsušnijeg maja u prethodnih 20 godina, imamo najsušniji jun u istoriji meteoroloških merenja. A od jula do septembra ionako nema kiše u izobilju ni u nekim normalnijim godinama. U kombinaciji sa letnjom vrelinom, zaista ne znam kako će se to odraziti na prirodu na duže staze.  :(
Mislim da je cela ova prva polovina godine cena koju plaćamo zbog onih nenormalnih padavina u novembru i decembru prošle godine, to je sve neki prirodni balans. Plašim se da će jednom kad se naruši ovakva anomalija opet otići u neku drugu krajnost i izazvati neke poplave krajem godine. Zabrinjavajuća je situacija, a posebno je zabrinjavajuće što ne znam šta može da se desi da se nešto preokrene.

Da se vratim na aktuelne vremenske prilike. Za razliku od juče kada smo imali u ovo doba barem razvijene kumuluse, danas su i kumulusi pitomi zbog vetra koji se razduvao. Sumnjam da će se ijedan pljusak izručiti u široj okolini, poslednji izlazi modela to i potvrđuju.
Temperatura 25°C, tačka rose 17°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #17 poslato: 11. Jun 2022. u 12:40 »
Da, prilično pitoma kumulusijada u Beogradu.

Čisti se iz pravca Stiga, Braničeva ka Pomoravlju i Šumadiji i tamo će zasigurno biti akcije.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #18 poslato: 11. Jun 2022. u 12:41 »
 ^^grešiš Miloše, krenuo je razvoj kumulusa i pored ovog vetra, i nisi to loši razvoji ako uporedim sa onim juče, ako mene neko pita i ne mora da bukne razvoj u blizini bar do 4 sata

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #19 poslato: 11. Jun 2022. u 12:45 »
Šire područje Vojvodine je ipak prethodnih mesec dana dobilo kišu tako da se suša poprilično anulirala pogotovo za kukuruze i suncokrete. U mom selu kažu da je najvažnija kiša 'Dovska' odnosno baš ova koja pada ovih dana, druga je Đurđevdanska. Uvek ostaju delovi teritorije koji dobiju ili prekomerne padavine ili jedva par kapi, kao što je Beograd ove godine ( kao i većinu prethodnih   :grin: ) pa je pesimizam Beograđana opravdan. A tek o prognozama modela se može pričati, pogotovo prethodnih godina, imam osećaj kao da nazaduju... Je l tako neke davne 2011. moglo da se desi da konstantno menjaju priču i leti i zimi za 24h-72h unapred? Ja koliko se sećam ne.

U Melencima trenutno vetrovito uz krstareće kumuluse koji uopšte ne izgledaju loše s obzirom na vetar i modele, mada kod mene crtaju kakvu-takvu kišu i GFS i EC i Arpege. Ostale slabije pratim leti. Takt 26C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina