Kada sumiram utiske jučerašnjeg dana moram priznati da se takva situacija teško može ponoviti u skorije vreme.Juče sam imao vremena da ispratim situaciju od prvog do zadnjeg razvoja.I moje veliko iznenađenje je bilo da i pored nekog jugozapadnog strujanja i razvoja novih ćelija desno od sistema, mi smo imali i taj razvoj jugoistočni od Bga, i to nije čudno videlo se još u podne da će do toga doći, ali ono što je čudno je to da outflow tog sistema u odnosu na strujanje i postojanje inicijalno kumulusa istočnije ka Rumuniji uopšte nije došlo do jačanja u tom pravcu već je nadogradnja krenula u suprotnom smeru ka severozapadu gde je nove razvoje odbacio i sustem sa zapada koji se gasio, i onda prosto nije oblačnost imala gde, previše blizu da omaši, previše energije da ne preraste u prostraniji sistem i dogodio se ovaj bum koji smo imali.U klasičnim situacijama sa izraženijim strujanjem, išao bi sistem sa zapada, krak ka severu se polako gasio, ka Šumadiji i južnije jačao, da bi oko grada ili tu kod mene od outflow-a tog sistema buknuo istok i sve otišlo ka Rumuniji. Tako nešto je i krenulo juče sa pojačanim vetrom zapadnih pravaca, međutim sve je poremetio sistem sa jugoistoka.Zato kažem ovakve nadogradnje sa juga i istoka sistema se samo ovako mogu završiti