Da, to baš ja napisah juče, a nisam ni danas promenio utisak. U Beogradu juče zvanično 22.3mm (u mom kraju za nijansu manje, edit: upravo stigao podatak za Košutnjak od 15mm, to bi bilo to i kod mene), ukupno u mesecu 64mm što je cifra gotovo identična višegodišnjem proseku. I ovo je dokaz koliko statistika može da zavara. Ovaj jul ispade normalan po pitanju padavina, a ništa u ovom mesecu nije bilo "normalno".
Samo dva dana sa padavinama preko 1mm, niz od 24 dana bez merljivih padavina uz temperaturu značajno iznad proseka. Jedan nestabilan dan sa pljuskovima na samom početku i još jedan na samom kraju meseca.
Lepo je sve natopljeno napolju, ali za samo dva dana neće biti ni tragova da je išta padalo. Nema kraja suše dok se ne zavrti ciklon nad nama, od ovih pljuskova i prolaznih zahlađenja slaba vajda.
Meni je neverovatan Zrenjanin sa samo 1.5mm u ovom mesecu. Ukupno u maju, junu i julu ispod 50mm. Neverovatna suša tamo, baš me zanima kako izgleda tamo vegetacija s obzirom kako izgleda ovamo gde je ipak bilo dobrih pljuskova u više navrata ovog leta.
Osvežilo je lepo, 23°C trenutno. Danas ostajemo ispod 30°C, ali nam se već od sutra vraćaju tropski dani.