Au koja se kiša ispadala noćas po Sremu i Bačkoj!
Gledam Novi Sad po AMS samo od ponoći 55mm, možda bude padavinskih/klimatoloških stanica i sa trocifrenom količinom padavina u tom delu.
Nisu se modeli nikako proslavili ni sa sinoćnim proračunom padavina, ali su nanjušili potop. Jedino što su potop uglavnom davali preko Beograda, Banata i Podunavlja, a na kraju je bio nekih 100km zapadnije preko Srema i Bačke gde skoro nijedan model nije video veće padavine.
U Beogradu je u centru jedva uspelo i 1mm da nakapa, što me iznenadilo s obzirom na solidnih 10-ak mm kod mene, Miljakovac je dva sata bio na samoj granici zone sa padavinama koja je praktično stacionirala. Zvanično smo od ovog ciklona jedva prebacili 20mm.
Šta očekivati danas, opet nisam pametan. Radar se potpuno očistio u ovom delu jer smo u centru ciklona. Modeli daju blago izmeštanje ciklona da se namesti zapadno strujanje do 4-5km i onda bi mogla oblačnost koja i dalje stacionira iznad Bačke i Srema da krene ka ovamo. Nekako mi intuicija govori da ovaj ciklon nije rekao sve što je imao da kaže, šta god davali modeli.
EDIT: Novi Sad zvanično 68.5mm!