Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2022 - III dekada  (Pročitano 23598 puta)

Van mreže Liki

• Starost: 32
Odg: Avgust 2022 - III dekada
« Odgovor #260 poslato: 29. Avgust 2022. u 12:36 »
interesantan razvoj kumulusa u Vojvodini severnije

Van mreže subaja

• **
« Odgovor #261 poslato: 29. Avgust 2022. u 13:13 »
Slab pljusak kod mene, T 26C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #262 poslato: 29. Avgust 2022. u 13:52 »
Da, lepo zakumulusalo sever zemlje, na animaciji se jasno vidi da se kreću u nekoj severozapadnoj struji.

Južno ono što smo i očekivali, nakovnji idu na sever i suši se sve a oblačnost se stalno obnavlja ka jugu. Ništa to dok se ne organizuje neka bombetina i konačno se makne sa viših terena.

Ugrejalo apsolutno po očekivanjima, ima i sparinčine naravno.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #263 poslato: 29. Avgust 2022. u 14:24 »
Синоћ негде мало после 20 часова након сат и јаче "кувања" одчепио јак пљусак уз грмљавину, пало је равно 15 mm.

И после тога је атмосфера остала нестабилна, да би у другом делу ноћи одјекивале праве детонације, одавно грмљавина није била онако јака, занимљиво уз натапачу тако да је пало свега 3,2 mm, укупно 18,2 mm.

Од најближих падавинских станица Катрга 32 литра, Мојсиње свега 2 mm.

Тренутно вруће уз баш спарно време, види се да кува на југу, модели овде за касније и више него оптимистични по питању нестабилности, 27 C.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #264 poslato: 29. Avgust 2022. u 14:47 »
Ozbiljno sevanje sinoć. Posle dugo vremena (godine su u pitanju) sa zadovoljstvom sam do iza 3 ujutru blejao na terasi, držao aparat na stativu i na dugoj ekspoziciji "lovio" munje. :) Ako Miloš ili Škomi otvore temu (pretpostavljam da imaju više fotki od mene), ubaciću i ja moje.

Na mreži Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #265 poslato: 29. Avgust 2022. u 15:04 »
Ozbiljno sevanje sinoć. Posle dugo vremena (godine su u pitanju) sa zadovoljstvom sam do iza 3 ujutru blejao na terasi, držao aparat na stativu i na dugoj ekspoziciji "lovio" munje. :) Ako Miloš ili Škomi otvore temu (pretpostavljam da imaju više fotki od mene), ubaciću i ja moje.

Auuuu... admin "ucenjuje" staff... pa ne ide :grin: :rofl:

... ima i sparinčine naravno.

Ne da je ima, nego davi... znoj kao sa cesme... lakse je onih 39 i 19% vlage nego ovo  :/

Takt 27.5, auto po hladovini u gradu pokazuje 29.5, rvv 60% 
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Liki

« Odgovor #266 poslato: 29. Avgust 2022. u 15:05 »
Meni je glavni utisak celokupan izgled prirode, sve je ozelenelo, evo trava posle trećeg dana može opet da se kosi, na sve to kumulusi bujaju kao u junu, dostižu visinu bez problema, a o el.pražnjenju sinoć i da ne pričamo.Totalno se sve poremetilo  :facepalm:

Van mreže zlyu

• *
« Odgovor #267 poslato: 29. Avgust 2022. u 15:10 »
Jak pljusak konačno.Zagrmi ponekad.
Otvorilo se nebo pravi potop.  :thumbup:

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #268 poslato: 29. Avgust 2022. u 15:12 »
Auuuu... admin "ucenjuje" staff... pa ne ide :grin: :rofl:
Hahaha, iskreno momci su toliko aktivniji od mene u praćenju da mi je bezveze da ja otvaram reportažu da bih okačio desetak fotki, bez radarskih slika, sinoptičkih karti, opisa, što Miloš i Škomi imaju uvek spremno. :)
« Poslednja izmena: 29. Avgust 2022. u 15:33 Stefano »

Van mreže Liki

« Odgovor #269 poslato: 29. Avgust 2022. u 16:29 »
Danas možda i bolja pozicija za ovaj kraj nego juče, imamo hrpu ovih kumulusa koji povremeno prerastu ili su prerasli u Cb preko većeg dela Vojvodine, sve ih je više i ovde, tako da u nekom trenutku lako oni mogu biti linija nadogradnje ovih razvoja južnije, njih svakako nećemo dočekati, a uvek je bilje imati neki kumulus u blizini koji outflow sistema može razjačati, a tek ovoliko kao danas..baš šanse rastu

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #270 poslato: 29. Avgust 2022. u 16:41 »
Da da, čitava linija kumulusa, kongestusa i slabijih Cb-ova od severozapada ka severoistoku.

Iako niti pre 16-17h nisam ni očekivao da će se nešto konkretnije pokrenuti sa planinskog terena juga, to deluje prilično neorganizovano do sada i mi severnije uticaj te skupine nećemo osetiti ni blizu. To ako nešto da daće ispod Kragujevca.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #271 poslato: 29. Avgust 2022. u 17:29 »
Stefano, nemam ništa slika i snimaka od sinoć, tako da neću otvarati reportažu.  :)

Nekako je očekivan sled događaja bio da nakon onako burne noći imamo značajno mirniji dan u odnosu na prognoze.
Nije da baš nema nigde ništa, ali sva dešavanja su u nekom krugu oko oblasti koja je sinoć imala žurku, a večeras trebalo da bude u centru pažnje.

Ima još vremena da se nešto pokrene u narednih sat-dva, ali šanse rapidno opadaju.
U skladu sa neočekivano stabilnim danom, i temperatura je bila viša od očekivane, pa osveženje koje je doneo sinoćni front jedva da se i osećalo. Ovde je išlo do 30°C

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #272 poslato: 29. Avgust 2022. u 17:37 »
U Melencima se sklapa sa svih strana. Konačno su se razvili tamniji kumulusi i severno od Melenaca tako da možemo da se nadamo nekom pljusku u skorije vreme. Takt 27°C

Послато са M2101K7BNY помоћу Тапатока

ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže dejca

« Odgovor #273 poslato: 29. Avgust 2022. u 17:43 »
Oblak koji stoji u mesto i jača, grmljavina sve jača.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #274 poslato: 29. Avgust 2022. u 17:44 »
Da da, čitava linija kumulusa, kongestusa i slabijih Cb-ova od severozapada ka severoistoku.

Iako niti pre 16-17h nisam ni očekivao da će se nešto konkretnije pokrenuti sa planinskog terena juga, to deluje prilično neorganizovano do sada i mi severnije uticaj te skupine nećemo osetiti ni blizu. To ako nešto da daće ispod Kragujevca.
Sat vremena kasnije, nekako deo koji je ceo dan u zatišju od Kuršumlije ka Aleksincu i Sokobanji se razbuktao. Po munjolovcu, kao da svi razvoji idu lagano jedni ka drugima- ovaj na zapadu ide na severoistok, ovaj sa KiM ka sever a ovi iz doline Južne Morave na zapad.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #275 poslato: 29. Avgust 2022. u 18:10 »
I to što kažeš Kimi, ova dva sistema kao da će da se spoje kod mene. Stvarno, odavno nije padala. Zatamnelo nebo od jugozapada do jugoistoka. Kod mene do sada u avgustu 118.4 mm.

Trenutna temperatura 27.4C, Tmax 28.2C.

Van mreže Zika

« Odgovor #276 poslato: 29. Avgust 2022. u 18:13 »
Jak pljusak uz povremeno jake udare vetra i umereno krupan ali retki grad već 15min. Grad veličine do veličine klikera. Grmljavine nema ili je bar ja ne čujem

Послато са M2101K7BNY помоћу Тапатока

Van mreže Bart

« Odgovor #277 poslato: 29. Avgust 2022. u 18:16 »
Ovde grmelo, prskala kisa i nista na kraju... Sve sto nam se priblizi raspadne se...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Zika

« Odgovor #278 poslato: 29. Avgust 2022. u 18:25 »
Može se reći da se sada ustalio neki pljusak umerenog intenziteta. Grmi sa severa. Videćemo koliko može ovako. Takt 20°C

EDIT: Kiša polako prestaje, palo je 27mm. Komšiji pao deo zida od naleta vetra, ima štete i po povrću i voću od grada i jakog vetra ali nije preterano strašno. Grmljavina sada uzima maha, ima i gromova.
« Poslednja izmena: 29. Avgust 2022. u 18:41 Zika »

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #279 poslato: 29. Avgust 2022. u 18:26 »
Selfolika formacija sa jugoistoka. Pojavljuju se sada kumulusi i ispred nadolazećeg sistema.