Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2023 - III dekada  (Pročitano 22337 puta)

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
Odg: Januar 2023 - III dekada
« Odgovor #120 poslato: 26. Januar 2023. u 17:16 »
Iako je intenzitet donekle oslabio, lepo to izgleda i dalje. Temp. je granična +0.2°C ali se oluci ne čuju više. Za sada 1 mm padavina.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #121 poslato: 26. Januar 2023. u 17:23 »
Овде већ дуже време пада слаб снег , успело је да забели кровове и местимично травнате површине, али ништа више од тога.

Јаче падавине се колико видим према последњим излазима модела премештају северније и источније од ових крајева, тако да не би ме чудило и да изостане неки покривач и да буде само неке декоративне белине, но видећемо.

Температура на 0,2 C.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #122 poslato: 26. Januar 2023. u 17:24 »
U NS sneg nastavio da jača i temperatura da pada. Trenutno umeren sneg. Temperatura 0.0. Idemo u minus sobzirom na tačku rose.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #123 poslato: 26. Januar 2023. u 17:41 »
U gradu skoro pa prestao sneg, provejava. Nažalost, temperatura je u blagom porastu i već je 0,5, dovoljno da itekako ima kapavca, a kako je vlaga narasla blizu maksimalnoj nema tu ni prostora za neki pad temperature bez znatnijih padavina.

EDIT: Krenuo je ponovo da jača, ali svakako kapavac ostaje.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Na mreži popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #124 poslato: 26. Januar 2023. u 17:47 »
Joe  modeli do zadnjeg su omasili prognozu sada to je za nekog dobro nekog lose ^^

Ovde je minus od pocetka i beton je odmah pao  sa pocetkom padavina :morning:
Vetar je sada  NE  sto sada meni a ako bude povoljna temperatura i vecem delu grada odgovara sem istocnom delu i Petrovaradinu,,

Dobar barem pocetak, videcemo sta nosi vreme pred nama.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #125 poslato: 26. Januar 2023. u 17:48 »
Oslabio sneg, a i vidi se da se prazni radar. Ostaje da vidimo da li je ovo ovog popodneva bila neka bonus tura ili su zapravo poranile i ranije prošle padavine koje su trebale da stignu kasnije večeras.
Kod mene palo nekih 3cm, sve je belo, čak i beton. Za to vreme, u centru ni merljive visine snega. Temperatura tamo zakucala na +0.4°C i ne mrda, dok je ovamo -0.4°C. Pomenuo sam da bi u ovoj situaciji opet mogla biti jako velika razlika između nižih i viših delova grada. Da podsetimo, u prethodnoj turi pre nedelju dana je na Vračaru zvanično bilo 3cm, a na Košutnjaku 12cm. Moguće da ovoga puta bude i još veća razlika ako ovako nastavi.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Na mreži Liki

• Starost: 32
« Odgovor #126 poslato: 26. Januar 2023. u 17:59 »
Slabiji i ovde, ali deluje da se opet popunjava radar sa juga, čitam Miloševu konstataciju i mislim da je ovo čist promašaj modela, pa sama pozicija ovih odraza ovoliko severno nije ona koju su crtali modeli, tako da očekujem još dosta padavina

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #127 poslato: 26. Januar 2023. u 18:09 »
Kod mene palo nekih 3cm, sve je belo, čak i beton. Za to vreme, u centru ni merljive visine snega. Temperatura tamo zakucala na +0.4°C i ne mrda, dok je ovamo -0.4°C. Pomenuo sam da bi u ovoj situaciji opet mogla biti jako velika razlika između nižih i viših delova grada. Da podsetimo, u prethodnoj turi pre nedelju dana je na Vračaru zvanično bilo 3cm, a na Košutnjaku 12cm. Moguće da ovoga puta bude i još veća razlika ako ovako nastavi.

Mala dopuna - Vračar je "dobacio" do 6 cm snežnog pokrivača u merenjima od 13 i 19h (20. januara), iako je u 7h mereno pomenutih 3 cm. Ali svakako je bila prilična razlika u pokrivaču između viših i nižih delova grada.

Trenutnih ~ +0,5°C uz promenljiv intezitet padavina je nedovoljno za formiranje snežnog pokrivača na NBG-u. Međutim, sneg se ipak donekle zadržava po kolima i "senči" travnate i zemljane površine. Uz pad temperature od barem pola stepena, moglo bi ovog puta i u nižim delovima grada da bude pristojnijeg pokrivača.

• **
« Odgovor #128 poslato: 26. Januar 2023. u 18:09 »
umeren sneg
Dole u grad -01

Jedino na sta mi lici barem je   ARPEGE. Od modela trenutno  ^^

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #129 poslato: 26. Januar 2023. u 18:13 »
Мој крај се баш добро држи иако сам на само 100мнв. Сипа ситан густ снег( свакако бољи од оног умереног крупног) Т -0,3ц снега има око 3цм , али и даље није на свим површинама. Уз константно умерен СИ ветар.У вишљим деловима већ има око 5цм снега али на свим површинама (200+ мнв)
Ево две тренутне из дворишта

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #130 poslato: 26. Januar 2023. u 18:17 »
Sneg nije prestajao da pada od prethodne poruke, menjala se veličina pahulja i intenzitet. Uspeo je da se formira mali pokrivač na prirodnim podlogama, beton ne popušta. U poslednjih pola sata temperatura se drži na +0.1°C.

Edit: Počinje polako i beton da senči.

Van mreže Demian

• **
« Odgovor #131 poslato: 26. Januar 2023. u 18:22 »
Kod mene ledeni dan, ali padavine podbacile skroz nemerljivo, steta

Van mreže Bart

« Odgovor #132 poslato: 26. Januar 2023. u 18:47 »
Nesto nema Barta da se javi.
Javio sam se ja pre tebe :D
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #133 poslato: 26. Januar 2023. u 18:49 »
U Knjaževcu pada već negde od 16 h slab do umeren sneg u blagom minusu. Travnate površine su se zabelele. Duva i dalje umeren N vetar. Trenutno -0.4°C. Trebalo bi u toku večeri i noći da pojačaju padavine. Nadam se sutra ujutru bar 5 cm snežnog pokrivača.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Van mreže Dakula25

• **
  • Starost: 25
  • Lokacija: Beograd - Beogradska 56, preko puta Pravnog Fakulteta(za vreme studiranja)/Kraljevo
« Odgovor #134 poslato: 26. Januar 2023. u 18:57 »
Slab sitan sneg sa po kojom krupnom pahuljom, počinju da se bele krovovi i automobili. Takt. 0.2°C

Nisam optimističan za padavine u ovom kraju u nastavku dana i sutradan...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Van mreže Demian

• **
« Odgovor #135 poslato: 26. Januar 2023. u 19:16 »
U Knjaževcu pada već negde od 16 h slab do umeren sneg u blagom minusu. Travnate površine su se zabelele. Duva i dalje umeren N vetar. Trenutno -0.4°C. Trebalo bi u toku večeri i noći da pojačaju padavine. Nadam se sutra ujutru bar 5 cm snežnog pokrivača.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Pozdrav komsija, a kako mi prolazimo po modelima, ceo dan se nesto muci, ali nista konkrdtno

• **
« Odgovor #136 poslato: 26. Januar 2023. u 19:30 »
U 18 casova Novi Sad 1 cm snega kao i Zrenjanin i Beograd Vracar ...
Pada i dalje umeren sneg kod mene ima 3 cm trenutno
u gradu dole je -0.1

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #137 poslato: 26. Januar 2023. u 19:30 »
Javio sam se ja pre tebe :D
[/quote]
Moja greska, ne videh poruku.
Ja cu malo kasnije u setnju pa pisem, kako je stanje u Banatskom delu Beograda.

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #138 poslato: 26. Januar 2023. u 19:54 »
Слаб сняг вали и във Враца. Побелява асфалтът, но по тревата все още не се задържа.
Т сега е -1С, като днес е много вероятно да има леден ден. В "Измерения в точки" във всички срокове днес през деня Т беше -0С.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #139 poslato: 26. Januar 2023. u 20:03 »
Uh, ponovo kakav ambijent u višim delovima grada, prava zima!

Ovde ima nategnuti 1cm, bele se krovovi, automobili, ajde i trava većinom, naravno zadržavanje na betonu nije ni pomislilo. Kapljuckanje prisutno.

Dakula, aktiviraj te padavine za naš kraj, baš nikako da krene, samo provejava.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*