Sve u svemu, biće dva izuzetno zanimljiva dana za praćenje. Kakvih će tu sve čuda da bude, počev od prilično izvesnih nestabilnosti sutra za vreme fronta, pa obilan mokar sneg na severu i zapadu u subotu kasno uveče i noći subota na nedelju, pa neverovatnih temperaturnih kontrasta između zapadnih i jugoistočnih delova Srbije u nedelju (možda i celih 20°C), i zatim taj talas padavina u noći između nedelje i ponedeljka koji deluje najpotentnije za snežni pokrivač u nižim predelima.
Ja se ne usuđujem da prognoziram visinu snega za Beograd, a nije mi to nešto ni bitno u ovoj situaciji. U ponedeljak ću svakako obići Avalu gde očekujem preko 20cm snega, možda i celih 30. Najniži delovi grada teško da dobiju snežni pokrivač, na Vračaru verovatno bude koji cm za statistiku u ponedeljak ujutru, a ovi delovi grada oko 200mnv. su nekako najviše u toj situaciji "to be or not to be". Sve prethodne situacije su imale taj prelaz gde je svaki metar bio bitan, a ova će biti još više od svih prethodnih ako se uzmu u obzir prognozirane količine padavina. Ovamo kod mene nekako mi najrealnije izgleda da nedelja osvane sa nekih 7-8cm koji bi se gotovo u potpunosti otopili tokom dana, a onda nova tura sa još toliko u noći nedelja na ponedeljak i tako u krug.
Rekoh da se ne bih usudio da prognoziram visinu snega, ali me ponese atmosfera.