Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2023 - III dekada  (Pročitano 15160 puta)

Van mreže popovica novi sad 1

• **
Odg: Februar 2023 - III dekada
« Odgovor #160 poslato: 27. Februar 2023. u 07:21 »
Palo je sinoc nekoliko sm snega i visina je tu blizu 20 cm .Jos danas i deo sutrasnjeg dana je zima na Fruskoj Gori potom ocekujem prolece kome se radujem jer ovakvih aprilskih prodora mi dosta .Gde je sve na ivici noza pa se izvlacim.
Sto tice prognoze koju sam dao bila je nazalost tacna  Nekog velikog iznadjenja nije bilo za nize predele.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #161 poslato: 27. Februar 2023. u 07:42 »
Što se tiče ovog dela Srbije, ovaj ciklon će definitivno ostati  upamćen po ekstremnim količinama padavina za ovo doba godine. U Beogradu još čak 22mm u prethodna 24h, tako da je za dane vikenda palo ukupno 49mm, što je više od prosečne februarski količine. Ako tome dodamo još prilično izvesnih 3-4mm večeras, to će biti i preko 50mm od ovog ciklona.

Visina snega i jutros na Vračaru 4cm, jednako kao juče ujutru. Ova zima je jednostavno odlučila da nema nijedan dan sa dvocifrenom visinom snega i pored jako velike količine padavina u obliku snega.
Ovamo kod mene ima 7-8cm. Koliko se danas otopi, toliko će pasti u toku naredne noći tako da ne očekujem da će više rasti visina. EDIT: Košutnjak ipak 9cm jutros, dosta je dodalo sinoć.

Kimi je već sve rekao za Zlatibor, videćemo za koji sat i ostale podatke.
Ja bih dodao i Bihać u Bosni koji na svega 200mnv jutros ima 37cm. U Banja Luci već samo 10cm.
« Poslednja izmena: 27. Februar 2023. u 09:11 Milosh »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #162 poslato: 27. Februar 2023. u 10:30 »
Sarajevo-Bjelave jutros zvanično 37 cm snijega..Kod mene oko 40 cm..

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #163 poslato: 27. Februar 2023. u 10:34 »
Ovde sneg prestao sinoc oko 22h. Bilo je epizoda sa jakim intenzitetom.

Tokom noci culo se blago topljenje. Visina snega 5cm.

Oblacno i suvo.

T 1.5°C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #164 poslato: 27. Februar 2023. u 10:55 »
 ^^ Slabo je to za Milanovac, baš slabo. Očekivah dojavićeš 15cm kao od šale...

Stigli su kompletni podaci, Zlatibor je ipak šampion sa 58mm padavina, koji je to samo snegopad bio uh, pa ništa više ti i ne treba za celu zimu. :worthy:

Moram da pohvalim modele, zaista su lepo uhvatili ovde manjak padavina, pa jedva je palo 4mm. Snežna granica "do dna" je dospela zaista bila tačno do Goča, vidi se sneg kako stoji iznad 350m tamo gde nije probila ova toplota u noći po prestanku padavina, ali opet to je jedva neki cm, beda. Ja rekoh u prethodnoj objavi pazi kad večeras padne više snega od svega, kad ono modeli opet prugu trasiraju preko iste oblasti koja je i juče najbolje prošla. Pa da poludiš samo.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #165 poslato: 27. Februar 2023. u 11:30 »
Slazem se Kimi da je slabo sobzirom kako je padalo. Dosta je uticala temperatura koja je konstantno bila +0.2 do +0.3. Imam utisak da je malo vise od 9cm ali ok. I ovih devet je toliko sabijeno da se dobro drzi. Okolna brda su zatrpana, po selima iznad Valjeva je preko pola metra palo. Palo je 29mm sve u obliku snega a izmereno 9cm, podloga je bila pretopla

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #166 poslato: 27. Februar 2023. u 11:36 »
Da, kod nas da je recimo temperatura bila -1C i podloga da nije bila natopljena od subotnje kiše, ko od šale bi za 6h palo sigurno 25cm minimum...ovako zvanicno 9cm, ja sam gledao prema autu delovalo mi je odokativno i vise da ima..sinoc je bilo udesa po gradu i okolini, automobili su samo sletali sa puta, nije bilo voznje nikako..

Van mreže DjordjeJev

• *
« Odgovor #167 poslato: 27. Februar 2023. u 11:54 »
Ужице јутрос изгурало на 22 cm. Златибор као што је Кими рекао, за непуних 24 сата скоро 45 cm новог снега.

Van mreže mareeram

« Odgovor #168 poslato: 27. Februar 2023. u 12:16 »
Ужице јутрос изгурало на 22 cm. Златибор као што је Кими рекао, за непуних 24 сата скоро 45 cm новог снега.

Šehovo Brdo radarski centar iznad UE, 41 cm

Van mreže Podrinjac

• *
  • Starost: 32
« Odgovor #169 poslato: 27. Februar 2023. u 13:45 »
Kod mene jutros opći kolaps. Nema struje, ni vode. Radnike vraćali kućama, učenike iz škola, zbog nedostatka struje. Samo se pitam kako bi bilo da je pao pola metra, a nama problem pravi 20 tak cm.  :facepalm:

Solidna ciklona, nije kao ona iz 20 januara kada sam dobio 30tak cm, ali s obzirom da je za kratko vrijeme palo 20 cm to je sasvim ok. Ne mogu zamisliti kako bi bilo da je temp koju decimalu manja bila, izašlo bi na 30 cm.
Zima 2015/16. - 1.5/5
Zima 2016/17. - 3.0/5
Zima 2017/18. - 1.0/5
Zima 2018/19. - 3.0/5

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #170 poslato: 27. Februar 2023. u 14:26 »
Za razliku od Beograda u kom se ostaci snega danas ubrzano tope i blato i voda su na sve strane, na višim delovima Avale je prava zimska idila i tu od 400mnv pa naviše ima u proseku 18cm snega, ponegde i celih 20. Ovo je svakako bio najveći sneg na Avali ove zime, a nije iznenađenje ni ovolika razlika između Avale i grada. Najavljivao sam tu mogućnost u prognozama.

Što se Beograda tiče, nije se tu mnogo menjala situacija na kartama od juče. Iako šeta ta zona jačih padavina, Beograd nekako u svim varijantama upada u tu zonu i modeli uglavnom daju 30-40mm za vikend.
Kao i obično kad su padavine izvesne, tada su temperature neizvesne. Beograd jeste u toj nekoj zoni sa najvećim šansama za sneg i u nizijama, ali opet će veliki deo padavina biti u obliku kiše, susnežice, mokrog snega.. I opet će kao i u prethodne dve snežne situacije ove zime biti velika razlika između viših i nižih delova grada. Verujem da će viši delovi Beograda dobiti još jedan dvocifren sneg, Avala možda i 20-30cm. Pričam na osnovu trenutnih izlaza, ali ima tu još prostora za preokret u naredna dva dana.

Evo nekoliko slika odozdo:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže DjordjeJev

• *
« Odgovor #171 poslato: 27. Februar 2023. u 16:04 »
Šehovo Brdo radarski centar iznad UE, 41 cm

Да, тамо је доста пало, ипак је Шехово брдо на око 830 мнв.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #172 poslato: 27. Februar 2023. u 16:54 »
Jutros pravo zimsko jutro. Bilo je 2-3cm snega. Naravno, sada postoji samo u tragovima tamo gde je bilo nanosa, vetar je baš ludovao noćas. Takt 3°C

Čekamo novi sneg kasno večeras i noćas. Očekuje nas još jedan tanji pokrivač i možda i poslednji sneg ove zime.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #173 poslato: 27. Februar 2023. u 17:21 »
Lepe slike Miloše....   :laie: Ovde kod nas kao da nismo u istoj državi, tmurno i hladno, skromnih 15-ak mm od ciklona, bilo je nešto ledenih zrnaca i mokrog snega noćas, bez zadržavanja

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #174 poslato: 27. Februar 2023. u 17:23 »
Umeren sneg...

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #175 poslato: 27. Februar 2023. u 18:33 »
...mislim... i red je bio da se koliko toliko severna polovina srbije osnezi ove zime,a i u pretodhodne dve tri godine, stalno neki vikend prodori, od kojih se ovajde centralni i juzni delovi zemlje... trenutno oblacno i suvo.ocekujem po koju pahulju kasno uvece i nocas... :morning:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #176 poslato: 27. Februar 2023. u 21:30 »
U Knjaževcu pada umerena kiša na 2.7°C.
Noćas je palo 5.1mm kiše. Na Staroj planini oko 5cm novog vlažnog snega ali je danas uz 4°C opet sve to jako slabo za kraj februara. Zvanično jutros 30cm snežnog pokrivača ali su južne strane sa puno delova bez snega čak i prema Midžoru. Užasna sezona na planini, uz možda samo desetak dana prave zime negde do polovine februara.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
« Poslednja izmena: 27. Februar 2023. u 21:52 Boce »

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #177 poslato: 27. Februar 2023. u 22:37 »
Umeren sneg

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #178 poslato: 27. Februar 2023. u 23:12 »
Веје опет као синоћ. На улазу у мој крај на 250м забелео све површине па са старим снегом лепо изгледа..
Доле ниже такође пада али без задржавања на већини површина. Опет тих пар децимала  :grin:
Ефекат као и да киша пада  :)
« Poslednja izmena: 27. Februar 2023. u 23:26 risbo gr »

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #179 poslato: 27. Februar 2023. u 23:14 »
Ovde paducka neki slab sneg .
Izrazena je  temperaturna razlika izmedju grada i Fruske Gore cak  danas .
Dog gore je minus u gradu je  par stepeni  stepena .

Nedostak vetra i snezni pokrivac su tu glavni faktor .