Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2023 - I dekada  (Pročitano 22713 puta)

Van mreže Медо

• Starost: 29
Odg: April 2023 - I dekada
« Odgovor #160 poslato: 04. April 2023. u 16:05 »
Овде тренутно слаб снег на плусу, температура 1,7 C.

Колико је рано јутрос то лепо изгледало, чак и идилично, толико је сад контра стање ствари, бљузга на све стране.

Снега јутрос имало 11-12 центиметара, сада температура и топло тло чине своје.

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #161 poslato: 04. April 2023. u 16:12 »
Коначно прави интензитет..умерен, крупнији снег - какав је требао целу ноћ бити...

Van mreže mareeram

« Odgovor #162 poslato: 04. April 2023. u 16:29 »
Ovo 17 cm za Beograd u 12 h daje tako lažnu sliku onom ko samo vidi taj podatak, apropo ovog što @ Radan reče.. Na ulicama je pakao od vode, a i na travi barem ovaj niži deo grada..
Ne čudi me što @ joe kaže ovo, ovde se barem drži sneg, a za NS sad vidim slaba kiša na +1 C..  :cf:

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #163 poslato: 04. April 2023. u 16:36 »
Solidna "zimska idila" za Novi Beograd, imajući u vidu da je april. I dalje umeren do jak sneg, po zvaničnim merenjima 1 C.

Van mreže valjevac

• **
« Odgovor #164 poslato: 04. April 2023. u 16:45 »
Јак снег, крупан ..

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #165 poslato: 04. April 2023. u 16:55 »
Izbila je pozitivna nula kod mene pre 15 min ,medjutim i dalje pada sneg.
Sombor i NW je razlog ode na 6 stepeni na severu backe gde nije bilo snega i ostalo je suvo.
Sada samo odrzava  visinu snega .
Inace ovo je nazalost najveci sneg koji pamtim u aprilu .
Vise od 10 cm nije bilo.

Van mreže mareeram

« Odgovor #166 poslato: 04. April 2023. u 17:13 »
"Solidno" je i meni sada kroz prozor 🤭, ali ulica je druga priča...  :cf:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #167 poslato: 04. April 2023. u 17:21 »
Pređe u kišu na svim stanicama u Vojvodini, izuzev Sremske Mitrovice. U Beogradu i dalje sneg, ali vrlo promenjivog intenziteta.

Rekao bih da je granica totalne idile u gradu iznad 150-160m.

Dole kući je još od 14h potpuno suvo i već je spao pokrivač sigurno za 6-7cm od maksimalnog jutros (16cm).
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže El_Condor

• *
« Odgovor #168 poslato: 04. April 2023. u 17:26 »
I ovde je  pozitivna temperatura i toplo tlo unistilo zimsku idilu od jutros . Ujutru je bilo i do 15 cm snega ne nekim povrsinama, sada na travi pola od toga. Bice zanimljivo ukoliko neko ode do Avale sutra ujutru, tamo ce biti 30 cm sigurno. Svakako rekordan sneg u gradu za April mesec..  :pleasantry:

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #169 poslato: 04. April 2023. u 17:44 »
Пада то умереним интезитетом пахуље укрупниле нема кише за сада

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #170 poslato: 04. April 2023. u 17:45 »
"Solidno" je i meni sada kroz prozor 🤭, ali ulica je druga priča...  :cf:
Verovatno si u pravu, ali srećom imam privilegiju da ne moram da izlazim na ulicu kada mi se ne izlazi, što uključuje i ovakve dane kada mi više prija ambijent Netflix + kokice + s vremena na vreme bacim pogled kroz prozor, opalim neku fotku i zakačim na forum. :) Mada planiram večeras da se provozam do viših delova grada (Zvezdara, Mirijevo) da malo izblejim na pravoj idili, možda i do Avale ako me ne bude mrzelo, a sutra ujutru svakako planiram da zapucam na Avalu, ovakav sneg na Avali u aprilu ne sme da se propusti. ;)

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #171 poslato: 04. April 2023. u 17:51 »
Pada i pada, jutros umeren i jak pa veći deo dana slab, sada pojačao.Uopšte se nisam radovao i ne radujem pa da je neznam kakva idila, a ovde to svakako nije.Više gledam šta da olakšam od grana i da pregura sa što manje štete, nadam se da će se topiti i dalje, i da neče biti mraza

Van mreže mareeram

« Odgovor #172 poslato: 04. April 2023. u 17:51 »
Verovatno si u pravu, ali srećom imam privilegiju da ne moram da izlazim na ulicu kada mi se ne izlazi, što uključuje i ovakve dane kada mi više prija ambijent Netflix + kokice + s vremena na vreme bacim pogled kroz prozor, opalim neku fotku i zakačim na forum. :) Mada planiram večeras da se provozam do viših delova grada (Zvezdara, Mirijevo) da malo izblejim na pravoj idili, možda i do Avale ako me ne bude mrzelo, a sutra ujutru svakako planiram da zapucam na Avalu, ovakav sneg na Avali u aprilu ne sme da se propusti. ;)

Dobro.

• **
« Odgovor #173 poslato: 04. April 2023. u 17:54 »
Nije kisa zbog visine nego zbog prizemlja jer kod mene pada sneg jeste da je tem u blagoj pozitivi i ne utice bitno na visinu snega koji za april rekordan za moj kraj sto se tice mog secanja.
Ali sneg ne ide u aprilu nikako u nizim predelima ..Da januar tem bi bile nekoliko stepeni nize.
To je prosto tako mada nemamo iskustva sa tim.

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #174 poslato: 04. April 2023. u 18:00 »
Evo par slika od danas popodne sa Novog Beograda, prva se odnosi na uslovno rečeno "niži" deo NBG-a (oko 75 mnv), a ostatak je sa Bežanijske kose (100-110 mnv):

Na Bežanijskoj kosi je bilo par cm više snega nego niže na NBG-u (odokativno, visina pokrivača je varirala negde u opsegu od 10-15 cm). Bliže zgradama i ulicama, kao što su kolege danas već pomenule, sneg se tokom dana baš razbljuzgavio i topio - te i nije previše ličilo na "idilu". Međutim, na iole većim i otvorenijim zemljanim/travnatim površinama ipak je bio bolji utisak.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #175 poslato: 04. April 2023. u 18:24 »
Za razliku od nižih delova grada gde se sve pretvorilo u bljuzgavicu ovog popodneva, kod mene je visina snega ovog popodneva dostigla 26cm na livadi na otvorenom, a blago topljenje je krenulo tek sada.

Evo i slika od ovog popodneva, jedna ima zanimljivu čestitku.  :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #176 poslato: 04. April 2023. u 19:04 »
 ^^ Stvarno lud snežni ambijent u višim delovima grada, kao u sred zime.

Ovde nije bilo prelaza u kišu, iako je sneg u jednom periodu baš oslabio. Sada je sneg ponovo pojačao, Takt 0.9°C.

Da li bi ovo mogla biti rekordno niska aprilska maksimalna temperatura u Beogradu? Prema podacima sa sajta Pogoda i Klimat, od 1920. godine nije bilo niže Tmax od 2.0°C iz 1929. god. u aprilu.

• **
« Odgovor #177 poslato: 04. April 2023. u 19:31 »
 I dalje pada sneg koji je sada  umeren .  uz manji pad tem.Sneg i noc i promena pravca vetra malo zapadnije su bili dovoljni da tem sklizne kod mene ponovo u negativnu.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #178 poslato: 04. April 2023. u 20:14 »
Pada umeren, krupan sneg.
Na travi je pokrivac kompaktan, i posto nije bilo jakog vetra svuda je visina oko 8cm. Sada je ponovo poceo da se zadrzava i na betonu, grane su takodje ponovo bele.

Van mreže Радан

• Увек уз зиму!
  • **
  • Lokacija: Seleuš 45° 07′ 38" SGŠ 20° 54′ 57" IGD 66km (NE) od Beograda
  • Место:Селеуш, Алибунар 66m NMV Јужнобанатски округ
    • Трибалија
« Odgovor #179 poslato: 04. April 2023. u 20:16 »
Ја не верујем у ово. Киша пада каква није виђена одавно на 1,4°C :facepalm:. Где је проблем са тим балоном топлог ваздуха? Како је могуће да је горе на 1400 изнад нуле и доле исто? Ако је јутрос упропастио све а, а није се показао нешто, онда дај и сада да се уради нешто па да кажем и нежалим воће ако већ као зимољубац желим снег тај задњи па нека ми се испуни и та жеља. Воћњак ми је страдао још 28 марта и 29, шта има сад да се ја жалим, нека пада већ једном, а не ова киша која је у земљи на атару озбиљно већ поплавила пшеницу.
Јануар 2024 13cm+
Децембар 2022 2cm snega
Циклон Жика(Децембар
 2018)=40cm снега.
Циклони (Jануар 2019)=38cm снега.
Оптимизам је најважнија ствар код човека